Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 20th, 2017 | by fileto

0

Τζάμπα φασαρία έκανε ο Γιλντιρίμ στη Θράκη

Αναπτέρωσε τον τουρκισμό μουσουλμάνων της Θράκης και απήλθε

Μετά τις συναντήσεις στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας αναχώρησε χθές για την Αλεξανδρούπολη, καθώς το δεύτερο σκέλος της παρουσίας του στην Ελλάδα αφορά ιδιωτική επίσκεψη στην Θράκη και συναντήσεις με μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της περιοχής σε χωριό της Ροδόπης.

«Είναι ευκαιρία νομίζω ο κ. πρωθυπουργός να δει ότι εδώ στη Θράκη είναι το πιο επιτυχημένο παράδειγμα συμβίωσης μουσουλμάνων και χριστιανών σε όλη την Ευρώπη. Θα τον συνοδέψω σε επισκέψεις τις οποίες θα κάνει σε μια παραγωγική μονάδα όπως και στο δημαρχείο Αρριανών», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, όπου βρέθηκε για να υποδεχθεί τον κ. Γιλντιρίμ λίγο μετά τις 6.00 το απόγευμα.

Γιλντιρίμ κομοτηνη

Ο κ. Αμανατίδης το πρωί της Δευτέρας είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο και με τον δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη, από τους οποίους ενημερώθηκε για τα θέματα που απασχολούν την περιφέρεια ειδικά σε ζητήματα υποδομών του πανεπιστημίου αλλά και τα προβλήματα που έχει η περιοχή.

Στο πλαίσιο της ιδιωτικής επίσκεψής του στην Θράκη, προγραμματίστηκε ο τούρκος πρωθυπουργός να παρακαθήσει σε δείπνο της νηστείας του Ραμαζανίου στο χωριό Λύκειο, παρουσία εκατοντάδων κατοίκων της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν φτάσει στην Θράκη ο κ. Γιλντιρίμ, κατεύθασε με άλλη πτήση μέσω Καβάλας στην περιοχή η σύζυγός του Σεμιχά.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης, η κα Γιλντιρίμ προσκύνησε στο Εσκί Τζαμί της Κομοτηνής και στην συνέχεια επισκέφθηκε και παρακολούθησε χορευτικές επιδείξεις στο εντευκτήριο ενός μειονοτικού συλλόγου με την επωνυμία «Ένωση Τουρκικής Νεολαίας», ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση δικαστικές αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων δεν αναγνωρίζεται από το ελληνικό κράτος.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑