Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 23rd, 2017 | by fileto

0

Σκοτώθηκε ο ελικοπτεράς Δημήτρης Πρέντζας

Ήταν ο πιλότος και επιχειρηματίας που έκανε την μηνυτήρια αναφορά κατά της Περιφέρειας ΑΜΘ για τα κουνούπια και ο πιλότος με τον οποίο πετούσε για τις αεροφωτογραφίες του ο κορυφαίος φωτογράφος της Καβάλας Αχιλλέας Σαββόπουλος!

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ο Δημήτρης Πρέντζας συνταξιούχος πιλότος της πολεμικής αεροπορίας  και ο άνθρωπος που είχε την εταιρεία ελικοπτέρων για τους ψεκασμούς των κουνουπιών και πρόσφατα κατέθεσε την μηνυτήρια αναφορά κατά του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου και Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜΘ Δημήτρη Πέτροβιτς και των υπολοίπων μελών είναι ο ένας εκ των δυο νεκρών του ατυχήματος που έγινε στο Σχοινιά το πρωι και στοίχισε τη ζωή στον χειριστή και έναν φύλακα του κωπηλατοδρομίου. Τυχερός ένας νεαρός φοιτητής.

 

Μοιραία πτήση στα καλώδια της ΔΕΗ

Ο Δημήτρης Πρέντζας συνταξιούχος πιλότος της πολεμικής αεροπορίας  και ο Χριστόφορος Βουλγαρέλης ,φύλακας στο κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά είναι οι τα θύματα από την πτώση του ελικοπτέρου στον υδροβιότοπο του Σχοινιά αφού πρώτα χτύπησε σε καλώδια της ΔΕΗ.

Εκτός κινδύνου με κατάγματα  στα πλευρά και θλάσεις μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο ΚΑΤ ο τρίτος επιβαίνων στο ελικόπτερο, ο φοιτητής Ειρηναίος  Δημόπουλος.

Οι σοροί των δυο πρώτων  ανασύρθηκαν  από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου τους πυροσβέστες και με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ.

Ποιος είναι ο άτυχος χειριστής

Ο πιλότος Δημήτρης Πρέντζας  του ψεκαστικού ελικοπτέρου ήταν ένας έμπειρος χειριστής προερχόμενος από την Πολεμική Αεροπορία.

Το ελικόπτερο είχε μισθώσει η Περιφέρεια Αττικής και ανήκει σε εταιρεία που νοικιάζει εναέρια μέσα και για αεροψεκασμούς και μυοκτονίες.

Υπενθυμίζουμε στους αναγνώστες μας ότι  το τραγικό θύμα (Δημήτρης Πρέντζας) είχε καταθέσει αρχές Μαΐου μήνυση κατά  15 συνολικά ατόμων της Περιφέρειας με δικηγόρο τον Στέργιο Γιαλάογλου για τον διαγωνισμό για τα κουνούπια. Μεταξύ αυτών που μηνύθηκαν ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο διευθυντής του υγιειονομικού κλπ ενώ η μήνυση στρέφεται και κατά παντός υπευθύνου που είχαν σχέση με τον διαγωνισμό.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑