Άποψη - Γνώμη

Published on July 1st, 2017 | by fileto

0

Νέο ΑΦΜ για το νέο ΠΑΣΟΚ;

Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν μέσα στην Δημοκρατική Συμπαράταξη η οποία ουσιαστικά είναι ΠΑΣΟΚ με λίγη ΔΗΜΑΡ όση δεν πήγε στον Σύριζα και λίγο Κίνημα ΓΑΠ όσο δεν προσεταιρίστηκε στον Τσίπρα και δεν στελέχωσε οργανισμούς της συνκυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ.

Το συνέδριο που έκαναν και αποφάσισαν να δημιουργήσουν άρον – άρον ένα νέο κόμμα μέσα στο 2017, είναι σαφές ότι θέλουν να αλλάξουν στο ΠΑΣΟΚ και πάλι ΑΦΜ!

Τώρα αυτά που λέει η Φώφη Γεννηματά ότι προσπαθεί να «διαμορφώσει τον ισχυρό πόλο της Κεντροαριστεράς με αυτόνομο ρόλο και αυτοδύναμη στρατηγική, ώστε να γίνει ξανά πλειοψηφικό ρεύμα στην Ελληνική κοινωνία», είναι ένα όνειρο θερινής νυκτός και μάλιστα μέσα στον καύσωνα!

Για να ξαναγυρίσουμε στο αφήγημα της «προδομένης» και «παρατημένης στους πέντε δρόμους κεντροαριστεράς», από τον άκαρδο ελληνικό λαό, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε πως πρέπει να συμφιλιωθεί η ελληνική κοινωνία υπό την σημαία της, ενώ ζήτησε άμεσα εκλογές ασκώντας οξύτατη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ:

«Όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο. Αλλά αυτό δεν αρκεί. Η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και της λογικής που εκφράζει, προϋποθέτει την καθοριστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Και όποιος βλέπει μόνο την ανάγκη να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ και αδιαφορεί για τα υπόλοιπα, ουσιαστικά λέει στον κόσμο να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία και να κρατήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε εφεδρεία».

Με άλλα λόγια αν θέλετε καλύτερες μέρες να ψηφίσετε το νέο κόμμα της Φώφης που έχει δώσει εξετάσεις φερεγγυότητας και επέτυχε!

Η Φώφη Γεννηματά απάντησε και στο άνοιγμα του πρωθυπουργού Τσίπρα, για το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας: «Τώρα που χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του, εμφανίζεται υποδυόμενος την «κυβερνώσα Αριστερά», καλώντας μάλιστα με πατερναλιστικό ύφος σε δήθεν προοδευτικά μέτωπα. Πρόκειται για μια ακόμα επίδειξη πολιτικού κυνισμού. Όλοι έχουν αντιληφθεί ότι ο κ. Τσίπρας έχει προ πολλού διαβεί τον πολιτικό του Ρουβίκωνα και οδεύει προς στην απέναντι όχθη της αβύσσου. Ας μην ματαιοπονεί λοιπόν. Δεν βρισκόμαστε στην χώρα των λωτοφάγων. Θα ηττηθούν στις εκλογές με εκκωφαντικό τρόπο».

Αυτό Φώφη μου ξαναπέστο!

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλησε να συνεχίσει την πολιτική των ίσων αποστάσεων από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση πως δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της για την περίοδο 2004-2009 (για να κάνει και το χατήρι του νέου της συμμάχου ΓΑΠ), ενώ επιτέθηκε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Και βέβαια, με την ευκαιρία, θέλω να πω κάτι στον κ. Μητσοτάκη: η βία και η τρομοκρατία δεν προέρχονται «μόνο από αριστερά», όπως διατείνεστε. Υπάρχει η Χρυσή Αυγή, ο φασισμός, η ακροδεξιά. Το ξεχάσαμε; Μην παίζετε με τη λέξη «ΑΛΛΑΓΗ». Την λέξη σύμβολο που χρησιμοποίησε ο Ανδρέας Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη, για να εκφράσει τις μεγάλες τομές που έγιναν στην χώρα, στην δεκαετία του ’80. Η αλλαγή, ως συμβολισμός, ως προοδευτικό κίνημα και ως πολιτική, δεν πλαστογραφείται, ούτε αντιγράφεται ούτε παραποιείται».

Και έπεσε το χειροκρότημα βροχή!!!!

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, πως αρνούνται τη συνεννόηση. «Προτιμούν την πόλωση, τη διατήρηση του μικρού δικομματισμού. Ελπίζω να το καταλάβουν εγκαίρως για το καλό της Ελλάδας και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ενώ όταν ήταν η Φώφη υπουργός του Γιωργάκη αλήθεια σε ποια τακτική πίστευε τότε; Σε ποιόν δικομματισμό; Σε ποιο πουκάμισο αδειανό, σε ποια Ελένη!

Στη συνέχεια, η Φώφη Γεννηματά πρότεινε τη δημιουργία μιας νέας, μεγάλης κεντροαριστερής παράταξης μέσα στο 2017.

Νάτο και η αλλαγή όχι πορείας, αλλά ΑΦΜ!

Δήλωσε πως η εκλογή αρχηγού θα πρέπει να γίνει τον Οκτώβριο, ώστε το ιδρυτικό συνέδριο να έχει ολοκληρωθεί μέσα στον Δεκέμβριο. Επίσης, πρότεινε τη συγκρότηση μιας «Ανεξάρτητης Επιτροπής δεοντολογίας και Πιστοποίησης Διαδικασιών», η οποία θα αναλάβει την εποπτεία των διαδικασιών για την εκλογή του νέου αρχηγού.

Θα ήθελα να έβλεπα το βλέμμα Βενιζέλου και το μειδίαμα Παπανδρέου!

Τώρα που είπα για τον Γιώργο, ξέρετε μεταξύ άλλων στο καπάκι τι είπε ο ΓΑΠ;

Απολαύστε το. Δικό σας που λένε και στα μπουζουκτσίδικα: «Στην κορύφωση του μίσους, εμείς φωνάζαμε για συνεργασία. Στην κορύφωση του διχασμού, εμείς φωνάζαμε δημοψήφισμα.

Ρωτούν πολλοί: ποιός είναι ο σκοπός μας;  Ένας ήταν, ένας είναι: 

Να δώσουμε ξανά ελπίδα σε αυτόν τον τόπο. Σήμερα που εξαντλήθηκαν τα ψέματα,

στέρεψαν οι μύθοι, σήμερα που οι αρχιτέκτονες του αντιμνημονίου ομολόγησαν είτε την αμαρτία τους είτε τις αυταπάτες τους, σήμερα που κατακάθισε ο εγκληματικός για τη χώρα κουρνιαχτός που δημιούργησαν, να δώσουμε ξανά ελπίδα.

Και συνεχίζει ακάθεκτος ο αρχιτέκτονας των μνημονίων:

« Αλλά –  αυτή δεν μπορεί να βασιστεί στα ψέματα. Γιατί μπορεί όσοι έκτισαν ψεκασμένες καριέρες να ξεφτιλίστηκαν, χύθηκαν όμως τόνοι δηλητήριο ψεύδους στην ελληνική κοινωνία. 

Πόλωση και μίσος. Που γονάτισε το ηθικό της Ελλάδας. Είναι δικό μας καθήκον να ποτίσουμε κάθε γωνιά της χώρας με αντίδοτο αλήθειας.

Γιατί η αλήθεια απελευθερώνει. Δείχνει τι πρέπει να αλλάξει. Ανοίγει δρόμους εναλλακτικούς. Για αυτό και οραματίζομαι μια παράταξη του ορθολογισμού, του μέτρου και της αλήθειας. 

Στη Ελλάδα διασύρθηκε η αλήθεια» λέει ο πρωταγωνιστής του Καστελόριζου και απευθύνεται προφανώς στους πολίτες της χώρας των Λωτοφάγων!

Αλίμονο μας!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑