Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 12th, 2017 | by fileto

0

Κυνηγητό από το Παγγαίο μέχρι τη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθησαν προχθές (10-9-2016) το βράδυ, στο νομούς Καβάλας και Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παγγαίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, τέσσερις (4) διακινητές, δύο 27χρονοι υπήκοοι Πακιστάν και δύο ημεδαποί, ηλικίας 27 και 20 ετών, οι οποίοι προωθούσαν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.
Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι εντόπισαν τους δύο ημεδαπούς και τον ένα υπήκοο Πακιστάν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε άγνωστος διακινητής με συνοδηγό τον δεύτερο υπήκοο Πακιστάν και με το οποίο μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα, έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τα δύο οχήματα να κινούνται σε επαρχιακή οδό του νομού Καβάλας. Ο οδηγός του οχήματος με το οποίο μετέφεραν τους μη νόμιμους μετανάστες, αντιλαμβανόμενος τους αστυνομικούς ακινητοποίησε το όχημα και μαζί με τον συνοδηγό, διέφυγαν πεζή, σε παρακείμενη δασική περιοχή, ενώ το δεύτερο όχημα συνέχισε την πορεία του κατευθυνόμενο προς τη Θεσσαλονίκη.
Από τις έρευνες που ακολούθησαν στην δασική περιοχή, εντοπίσθηκε, λίγη ώρα αργότερα και συνελήφθη ο συνοδηγός του αυτοκινήτου (υπήκοος Πακιστάν), ενώ ο οδηγός του κατάφερε να διαφύγει.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του παραπάνω οχήματος, διαπιστώθηκε ότι οι διακινητές μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, εντόπισαν στη Θεσσαλονίκη και το δεύτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που λειτουργούσε ως προπομπός, το οποίο και ακινητοποίησαν, συλλαμβάνοντας τους υπόλοιπους τρείς δράστες.
Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και πέντε (5) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑