Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 26th, 2017 | by fileto

0

Δακρύζει η Σαμοθράκη από την καταστροφή

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΣΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ

Σημαντικές είναι οι ζημιές και στο οδικό δίκτυο του νησιού με δρόμους στους οποίους η κυκλοφορία είναι έως και αδύνατη, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η απόπειρα της καταγραφής του μεγέθους της καταστροφής.
Οι πληροφορίες που φτάνουν από το νησί κάνουν λόγω για ανθρώπους που είναι σε απόγνωση, ενώ την ίδια ώρα έχουν αρχίσει οι «ψίθυροι» για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα ‘ρέματα’ της Σαμοθράκης, τα οποία ελλείψει χρημάτων δεν έχουν καθαριστεί και ως εκ τούτου τα νερά της βροχής δεν έχουν διεξόδους.
Σημαντικές ζημιές έχει υποστεί το Κέντρο Υγείας του νησιού καθώς επίσης και το δίκτυο της υδροδότησης. Στο νησί αποστέλλεται μεγάλος αριθμός στρατιωτών προκειμένου να συνδράμουν στις επιχειρήσεις αποκατάστασης.
Εκτός λειτουργίας είναι το κτίριο του Δημαρχείο του νησιού στη Χώρα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν υποχωρήσει τοίχοι και μέρος της σκεπής, ενώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις τηλεπικοινωνίες στο νησί, ενώ έχει πέσει και η γέφυρα στο 5ο χλμ. επαρχιακής οδού Καμαριώτισσας- Λάκκωμα.
Αργά προχθές το απόγευμα ο δήμαρχος του νησιού κοινοποίησε προειδοποιητική ανακοίνωση στην οποία ανέφερε:
«Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης ενημερώνει τους πολίτες ότι λόγω της σφοδρής καταιγίδας που πλήττει απόψε νύχτα 25ης Σεπτεμβρίου το νησί, οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και κάθε διαδρομή με αυτοκίνητο. Αν για λόγους υγείας η μετακίνηση είναι υποχρεωτική, παρακαλούνται οι πολίτες πριν μετακινηθούν να επικοινωνούν με τις αρχές του νησιού».
Αυτό και μόνο φανερώνει ότι στη Σαμοθράκη η καταιγίδα άφηνε από όπου περνούσε σημάδια και τραύματα χωρίς γιατρειά.
Όλη η δύναμη της περιφέρειας είναι εκεί για να μπορέσει να επουλώσει τις πληγές και να βάλει το νησί σε μια ανεκτή καθημερινότητα, μια και ακόμη έχει αρκετό τουρισμό παρά το τέλος Σεπτεμβρίου για πρώτη φορά στα χρονικά της Σαμοθράκης!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑