Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 16th, 2018 | by fileto

0

Καθημερινές οι συλλήψεις διακινητών λαθρομεταναστών

Συνελήφθησαν χθές (15-5-2018), στους νομούς της περιοχής μας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Ξάνθης, τέσσερις (4) διακινητές, δύο ημεδαποί, ηλικίας 46 και 38 ετών και δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 50 και 27 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά τριάντα επτά (37) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας, Αφγανιστάν και Σομαλίας.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης, εντόπισαν τον 38χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργεί ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 27χρονος, με το οποίο μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, είκοσι πέντε (25) μη νόμιμους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στα δύο οχήματα, πλην όμως οι οδηγοί τους δεν συμμορφώθηκαν, συνέχισαν την πορεία τους και ακολουθήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Στον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής, ο 27χρονος ακινητοποίησε το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Πλησίον του οικισμού Βαφέικων Ξάνθης οι αστυνομικοί κατάφεραν επίσης να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 38χρονο οδηγό του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου.

Στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο πρωί, στην παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι παραπάνω αστυνομικοί, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 46χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Πλησίον του οικισμού Νέας Κεσσάνης, ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο 46χρονος μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 50χρονος, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης.

Ακολούθως, ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και μαζί με τους λοιπούς επιβαίνοντες σε αυτό επιχείρησαν να διαφύγουν πεζή σε παρακείμενους αγρούς, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν άμεσα από τους αστυνομικούς.

Κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.

2 συνημμένα


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑