Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 17th, 2018 | by fileto

0

Αρχαιοκάπηλος με οπλοστάσιο συνελήφθη στην Καβάλα

Στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών έχει μπει η παράνομη δραστηριότητα ενός 51χρονου αρχαιοκάπηλου που συνελήφθη μετά από έρευνα στο σπίτι του στο Περιγιάλι Καβάλας, το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018, μεσημέρι, όπου βρέθηκαν 21 αρχαία αντικείμενα και τέσσερα παράνομα όπλα.

Η επιδρομή στην κατοικία του 51χρονου έγινε από τους άνδρες της Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Καβάλας, που είχαν πληροφορίες ότι διακινούσε αρχαιότητες. Κατά την διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν 17 αρχαία νομίσματα, τρία μεταλλικά αγαλματίδια και ένας οξυπύθμενος αμφορέας, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη ένας ανιχνευτής μετάλλων και μία ζυγαριά ακριβείας.

Κατά τη σύλληψη του δράστη, κατασχέθηκαν επιπλέον τρία πιστόλια διαμετρήματος 7,65mm και ένα διαμετρήματος 6,35mm μαζί με 190 φυσίγγια 7,65 mm. Τα όπλα εστάλησαν για βαλλιστική εξέταση ώστε να διαπιστωθεί αν είχαν χρησιμοποιηθεί και σε ποια περίπτωση.

Η προανάκριση ερευνά τις διασυνδέσεις του 51χρονου που παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας με κατηγορίες για παραβάσεις των νόμων περί προστασίας αρχαιοτήτων και περί όπλων, ενώ τα αρχαία παραδόθηκαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας για να εκτιμηθεί η αρχαιολογική και εμπορική αξία τους, καθώς και η προέλευσή τους.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑