Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 4th, 2018 | by fileto

0

Μπρέγκοβιτς και Μαμαλάκης τα μεγάλα ατού του Cosmopolis

Μπρέγκοβιτς και Μαμαλάκης, Σκουλάς και Τερόν, Θαλασσινός και Αμποροσί, αλλά και άλλοι πολλοί συνολικά 232 χορευτές και μουσικοί από επτά χώρες, 150 εθελοντές και πολλοί οικονομικοί υποστηρικτές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συμβάλλουν στο φετινό COSMOPOLIS, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα από τις 19 μέχρι τις 22 Ιουλίου.

Χθες με φόντο την παλιά πόλη της Καβάλας, η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα και η πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» Αναστασία Ιωσηφίδου, περιχαρείς, παρουσίασαν το πλούσιο για άλλη μια χρονιά πρόγραμμα του πολιτιστικού θεσμού, που ζωντανεύει την πόλη μας.

 

Μια μεγάλη γιορτή των πολιτισμών, της διαφορετικότητας, των ανθρώπων

«Το μεγαλύτερο έθνικ φεστιβάλ της χώρας, ίσως και των Βαλκανίων, είναι και φέτος γεγονός. Το Cosmopolis, για μια ακόμη χρονιά αγκαλιάζει την παλιά πόλη της Καβάλας και αγκαλιάζεται από την ιστορία της χερσονήσου της Παναγίας, γνωρίζοντας την αποδοχή και την αγάπη χιλιάδων επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Cosmopolis σε πείσμα των δύσκολων συγκυριών και καταστάσεων, απέδειξε όλα αυτά τα χρόνια ότι αποτελεί μια μεγάλη γιορτή των πολιτισμών, της διαφορετικότητας, των ανθρώπων. Μια γιορτή γεμάτη μουσική, χρώματα, έθιμα, παραδόσεις από κάθε γωνιά του κόσμου. Είμαι σίγουρη ότι και φέτος η μεγάλη προσέλευση του κοινού θα αποδείξει με τον καλύτερο τρόπο ότι αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα και μεγαλύτερα από όσα μας χωρίζουν. Άλλωστε με το Cosmopolis αυτό γιορτάζουμε. Την αρμονία του μωσαϊκού των πολιτισμών. Συγχαίρω θερμά και ευχαριστώ εκ βάθους καρδιάς την διοίκηση, τους εργαζομένους, τα στελέχη, τους εθελοντές και όλους τους συνεργάτες της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» επειδή για πολλοστή φορά ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Με πολύ μεράκι, όρεξη και χωρίς να σκεφτούν κούραση και εμπόδια διοργάνωσαν ένα εξαιρετικό Cosmopolis. Σας καλώ να το απολαύσουμε και να νιώσουμε την χαρά της γιορτής των πολιτισμών», τόνισε στις δηλώσεις της η δήμαρχος Καβάλας.

 

Μέσα από το Cosmopolis η Καβάλα αναδεικνύει τον πραγματικό της εαυτό

Η Αναστασία Ιωσηφίφου από την πλευρά της υπογράμμισε: «Σε λίγες μέρες ξεκινάει η μεγάλη γιορτή της πόλης. Το 3ο Cosmopolis reunion ανοίγει τις πύλες του στις 19 Ιουλίου, προκειμένου όλοι μαζί, Καβαλιώτες και επισκέπτες να γιορτάσουμε το μεγάλο γεγονός του πολιτισμού, της τέχνης , της αδελφοσύνης των λαών. Μέσα από το Cosmopolis η Καβάλα αναδεικνύει τον πραγματικό της εαυτό και αναδεικνύεται ως πανελλήνια πρωτεύουσα της πολυπολιτισμικότητας, της τέχνης και του πολιτισμού. Αυτή είναι η Καβάλα που ονειρεύονται και επιθυμούν οι δημότες μας και που αποτελεί τον βασικό στόχο της διοίκησης μας. Για τη φετινή χρονιά ετοιμάσαμε ένα πρόγραμμα πλούσιο βασισμένο στην κουλτούρα διαφόρων πολιτισμών που για ακόμα μια χρονιά θα μας παρουσιάσουν ότι καλύτερο έχουν. Τόσο σε επίπεδο συμμετοχής χωρών όσο και σε επίπεδο συναυλιακών σχημάτων είναι απόλυτα βέβαιο ότι το φετινό Cosmopolis θα κάνει τη διαφορά. Για πρώτη φορά το μεγαλύτερο εθνικό φεστιβάλ της χώρας, αλλά και των Βαλκανίων, θα καλυφθεί δημοσιογραφικά από ομάδα δημοσιογράφων που θα επισκεφτεί την πόλη μας, με χορηγία της Aegean. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά πρώτιστα τους υπαλλήλους του δήμου, της Δημωφέλεια, τους εθελοντές που ξεπερνούν τους 150, τα ΤΕΙ, τους χορηγούς αλλά κυρίως τα νιάτα από όλη τη υφήλιο που δίνουν το ραντεβού τους στη Καβάλα και είμαι βέβαιη ότι όταν επιστρέψουν στην χώρα τους θα αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της πόλης μας στο εξωτερικό».

 

Η ανθρωπο-γεωγραφία στο φετινό Cosmopolis

Στο φετινό» Cosmpolis θα μετέχουν η Αργεντινή, η Ινδία, η Ανδαλουσία, η Ιταλία, η Κόστα Ρίκα, η Ρουμανία, η Ρωσία και η Κρήτη. Θα ακουστούν μουσικά συγκροτήματα από την Αργεντινή, την Κολομβία και την Βαρκελώνη, την Ξάνθη, αλλά και ο Παντελής Θαλασσινός, ο Βασίλης Σκουλάς, και το κουαρτέτο του Αντώνη Απέργη. Επίσης μουσική από τον Goran Bregovic και τους Soundic, τον ιταλό Alborosie με μουσική reggae και τον Terrone, γνωστό ως Χρήστο Καλαϊτζόπουλο. Δια χειρός Ηλία Μαμαλάκη θα δοκιμάσουμε στις Cosmocuisine πιάτα από την Κόστα Ρίκα, την Ινδία, την Ισπανία και την Αργεντινή, ενώ θα δούμε Cosmomovies με ταινίες από την Ισπανία, Αργεντινή, Ινδία και Ρωσία. Τα παιδιά θα μπορούν να διασκεδάσουν με κουκλοθέατρο, παιχνίδια, ζωγραφική προσώπου και πολλά παραμύθια από όλο τον κόσμο. Ακόμη θα υπάρχει έκθεση ζωγραφικής, φωτογραφίας, cosmoεργαστήρια, cosmoπαραμυθάδες, cosmoκαραγκιόζης, cosmoποίηση και cosmoαρχιτεκτονική.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑