Uncategorized

Published on July 12th, 2018 | by fileto

0

Αναβολή της δίκης για τους 8 συλληφθέντες για τον ΤΑΡ

Τελικά ή φυγομαχεί από την δικαστική διαδικασία η Κοινοπραξία του αγωγού ΤΑΡ ή κάποια άλλη στρατηγική έχει στο νου της χωρίς να ξεκαθαρίζει αν τελικά επιλέγει τον δρόμο της σύγκρουσης ή της μυστικής διπλωματίας.

Αυτό το συμπέρασμα οδηγεί την εκ νέου απουσία από το χθεσινό δικαστήριο όπου θα δικαζόταν η υπόθεση των 8 συληφθέντων συμπολιτών μας, μεταξύ των οποίων τρείς δημοτικού σύμβουλοι του Δήμου Καβάλας (Ξανθόπουλος, Προυσαεύ, Κελαϊδάκης), ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας Θέμης Καλπακίδης που συνεχίζει στον κάμπο την απεργία πείνας μαζί με άλλους της συντονιστικής κατά του ΤΑΡ και άλλοι 4 πολίτες της περιοχής, μεταξύ των οποίων και ο Παναγιώτης Αρσονιάδης.

Η παρουσία της αστυνομίας ισχυρή με αξιωματικούς και άνδρες πασών των τμημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας μέσα και έξω από το δικαστικό μέγαρο, περιπολικά και μοτοσικλέτες.

Για να εισέλθει κάποιος στην αίθουσα θα έπρεπε να είναι ή συγγενής των συληφθέντων ή νομικός ή εμπλεκόμενος στην υπόθεση. Μόνο η δήμαρχος Καβάλας επετράπει να περάσει, αλλά και ορισμένοι εκπρόσωποι του Δήμου Καβάλας, όπως ο Γιώργος Γραμμένος, ο Άρης Βέρρος, ο Βαγγέλης Παππάς κ.α.

Για τους υπόλοιπους υπήρχε η σύσταση από αξιωματικό που βρισκόταν στην πόρτα της αίθουσας, που έλεγε ότι ο χώρος είναι μικρός και μόνο οι συγγενείς των συληφθέντων μπορούν να εισέλθουν!

Έξω από το δικαστικό μέγαρο Καβάλας παρατεταγμένα τρακτέρ από τον κάμπο των Φιλίππων και από τις Σέρρες με μεγάλα πανώ με συνθήματα κατά του αγωγού ΤΑΡ και πιο πίσω ταξί της Καβάλας τα οποία συμπαραστάθηκαν με την παρουσία τους στον αγώνα των 8 υπόδικων.

 

Αναβολή λόγω απουσίας των καταγγελλόντων

Τελικά στην ώρα της ξεκίνησε η διαδικασία και όπως ήδη το είχαμε τονίσει η υπόθεση αναβλήθηκε για το πρωί της 13ης Δεκεμβρίου 2018, ημερομηνία κατά την οποία ορίστηκε η τακτική δικάσιμος για τους οκτώ κατηγορούμενους στην υπόθεση «παρεμπόδισης των έργων του ΤΑΡ, στα Τενάγη. Η νέα αναβολή δόθηκε λόγω της απουσίας του μάρτυρα κατηγορίας και εκπροσώπου της εταιρείας.

Η απόφαση για την αναβολή έγινε γνωστή χθες λίγο πριν τη μια το μεσημέρι της Πέμπτης 12 Ιουλίου 2018, κι ενώ στο δικαστικό μέγαρο Καβάλας είχαν συγκεντρωθεί και πάλι αρκετά άτομα για να υποστηρίξουν τους οκτώ κατηγορούμενους. Έξω από τα δικαστήρια είχαν παραταχθεί και τρακτέρ, ενώ αναρτήθηκαν και πανό.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑