Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 26th, 2018 | by fileto

0

Φουσκώνει επικίνδυνα ο Έβρος για τους λαθρομετανάστες

Βουλγαρική απειλή μέσα στο κατακαλόκαιρο, αφού οι γείτονες μας με ρηματική διακοίνωση στο υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσαν ότι θα αρχίσουν σταδιακά να απελευθερώνουν απ’ το φράγμα του Ιβαήλοβγκραντ ποσότητες νερού που μπορεί να φτάνουν κιαι τα 300 κυβικά το δευτερόλεπτο, λόγω των μεγάλων βροχοπτώσεων στις περιοχές τους.

Ήδη από χθες άρχισαν να απελευθερώνονται απ’ τις υπερχειλήσεις μεγάλοι όγκοι νερού, που φτάνουν μέσω του ποταμού Άρδα και στον Έβρο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν φόβοι ακόμα και για πλημμυρικά φαινόμενα μέσα στο καλοκαίρι.

Ιδιαίτερη ανησυχία δημιουργείται όμως για την περιοχή των Καστανεών, όπου ήταν να αρχίσουν σήμερα Παρασκευή, μετά την αναβολή λόγω εθνικού πένθους, οι Γιορτές Νέων ΆΡΔΑΣ 2018. Κι αυτό γιατί θα υπάρχουν δραστηριότητες και μέσα στο ποτάμι.

Για το θέμα ενημερώθηκε η Πολιτική Προστασία του νομού μας και έγινε σχετική συζήτηση στην σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου.

Παράλληλα ενημερώθηκε και η ΔΗΚΕΠΑ Ορεστιάδας, που διοργανώνει τις εκδηλώσεις στον Άρδα, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Σίγουρα όμως το θέμα που προέκυψε δημιουργεί ανησυχία και αναστάτωση και μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού.

Η Σόφια προειδοποίησε ότι περιμένει τεράστια αύξηση του όγκου του νερού στον Έβρο, κοντά στην πόλη Σβίλενγκραντ, στα σύνορα της Βουλγαρίας με την Τουρκία σήμερα και αύριο.

Η Τουρκία ήδη έχει πάρει τα μέτρα της. Για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ θα σας γελάσουμε μια και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση!

 

Η ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Συνελήφθη χθες (25-7-2018) το βράδυ, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης , 30χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράση, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκρισης ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.

Συνελήφθησαν προχθές (24-7-2018) το πρωί, στο Διδυμότειχο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 52 (άντρας) και 27, 15 (γυναίκες) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει έναν ακόμη 20χρονο ημεδαπό.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε, οι τρεις δράστες, ηλικίας 27, 20 και 15 ετών, αρχικά εξέδωσαν τρία εισιτήρια του ΚΤΕΛ με προορισμό την Αλεξανδρούπολη, με τα οποία στη συνέχεια προμήθευσαν τρεις μη νόμιμους μετανάστες. Ακολούθως, ο 52χρονος καθοδήγησε τους μη νόμιμους μετανάστες στο σταθμό ΚΤΕΛ του Διδυμοτείχου, με σκοπό να τους προωθήσουν στην ενδοχώρα.

Κατασχέθηκαν τρία (3) εισιτήρια.

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει επίσης έναν 56χρονο ημεδαπό, ο οποίος κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας της 15χρονης κόρης του.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Διδυμοτείχου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑