Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 7th, 2018 | by fileto

0

Συνεχίζει τις ερωτήσεις ο Μάκης Παπαδόπουλος για ΔΕΥΑΚ

Κόντρα στην απάντηση του προέδρου της ΔΕΥΑΚ Χαράλαμπου Κουφατζή, επανέρχεται ο επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας» Μάκης Παπαδόπουλος και τονίζει τα εξής: «Η γραπτή ανακοίνωση και οι ραδιοφωνικές δηλώσεις του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ δεν απάντησαν ουσιαστικά σε κανένα από τα ερωτήματα που θέσαμε σχετικά με την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να δώσει ανάθεση 20.000 ευρώ σε ιδιώτη εργολάβο για τις επιδιορθώσεις των βλαβών της ΔΕΥΑΚ, ενώ τρέχει ανοιχτός διαγωνισμός 150.000 ευρώ για το ίδιο έργο:

– Γιατί καθυστέρησε τόσους μήνες η προκήρυξη της εργολαβίας των 150.000 ευρώ; Δεν μάθαμε.

– Είναι νόμιμη και κανονική η διαδικασία να γίνονται δύο προκηρύξεις για το ίδιο έργο που είναι ενταγμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα; Δεν ρωτάμε αν έγινε προκήρυξη της ανάθεσης, ρωτάμε αν έπρεπε να γίνει, αφού υπάρχει παράλληλα ανοιχτός διαγωνισμός! Μην ξεχνάει ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ ότι τους τελευταίους μήνες έχουν απορριφθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση κρίσιμες αποφάσεις για προμήθειες (π.χ. ρότορες)…

– Δεν μας ενδιαφέρει αν επιτρέπονται ή αν συνηθίζονται οι μικρές εκπτώσεις στους διαγωνισμούς, μας ενδιαφέρει που αυτές δεν είναι προς το συμφέρον της δημοτικής επιχείρησης! Αν στην ανάθεση των 20.000 ευρώ η έκπτωση ήταν για παράδειγμα στο 50%, η ΔΕΥΑΚ θα εξοικονομούσε 10.000 ευρώ. Τώρα με το 5% θα εξοικονομήσει 1.000 ευρώ. Το ίδιο είναι;

Επίσης, η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ (λόγω άγνοιας προφανώς) δεν καταλαβαίνει ότι έτσι δημιουργεί κακό προηγούμενο να καταθέτουν οι εργολάβοι προσφορές στη ΔΕΥΑΚ με μικρές εκπτώσεις και η επιχείρηση να ζημιώνεται.

– Η διοίκηση του Δήμου οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι η ΔΕΥΑΚ θα χρειαστεί σημαντικά ποσά για να συντηρήσει τις εγκαταστάσεις και να επιδιορθώσει ή αντικαταστήσει ή να εκσυγχρονίσει τον απαρχαιωμένο εξοπλισμό της. Πρέπει λοιπόν να εξοικονομεί όσα χρήματα μπορεί, όχι να τα σπαταλάει.

 

Όσο για τις απειλές για προσφυγή στη δικαιοσύνη σε βάρος των καταγγελιών μας, αυτές δεν μας τρομάζουν.

Έχουμε ζητήσει εδώ και μήνες να συσταθεί ειδική Επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου, με διαπαραταξιακή σύνθεση και συμμετοχή ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων, που θα ερευνήσει σε βάθος τα διαχειριστικά, οικονομικά και τεχνικά προβλήματα της ΔΕΥΑΚ των τελευταίων ετών. Την έχουμε ζητήσει, ώστε να βρεθούν βιώσιμες και διαφανείς λύσεις, αλλά η Δήμαρχος την έχει απορρίψει. Ίσως να φοβάται κάτι.

Αν ωστόσο η κ. Δήμητρα Τσανάκα θέλει να ξεκινήσει τη διερεύνηση καταγγελιών για τη ΔΕΥΑΚ μέσω της δικαστικής οδού, εμείς την ενθαρρύνουμε να το κάνει.

Μπορεί μάλιστα να απευθυνθεί και στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, για να ξεκινήσει μία πλήρη έρευνα του τι έχει συμβεί στη ΔΕΥΑΚ τα τελευταία χρόνια.

Εμείς εδώ είμαστε…».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑