Εκδηλώσεις

Published on August 10th, 2018 | by fileto

0

Η καλύτερη Λευκή Νύχτα στην Περιφέρεια…

Με μουσική, χρώματα, αρώματα, δράσεις, χαμόγελα και φυσικά πλήθος κόσμου, «πλημμύρισαν» οι δρόμοι της Αλεξανδρούπολης, το βράδυ της Πέμπτης 9 Αυγούστου, στην Λευκή Νύχτα 2018.

Μια διοργάνωση που έχει μετατραπεί πλέον σε θεσμό για την πρωτεύουσα του Έβρου, αφού διοργανώθηκε για 5η συνεχή χρονιά από τον Εμπορικό Σύλλογο και τη Δημοτική Αρχή, και για πρώτη φορά υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού. Η τελετή έναρξης έλαβε χώρα στις 9 το βράδυ μπροστά από το ιστορικό και εμβληματικό για την πόλη κτήριο του «Καπνομάγαζου», το κτήριο που σήμερα στεγάζει τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, με παρουσιάστρια τη δική μας, δημοσιογράφο του e-evros.gr Μαρίνα Κριτού.

Το παρόν έδωσαν αυτοδιοικητικοί, θεσμικοί αλλά και πλήθος κόσμου, σε μια τελετή που έθεσε το φαντασμαγορικό περίγραμμα της βραδιάς και ολοκληρώθηκε με μουσική και πυροτεχνήματα.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, που ήταν ένας από τους πρώτους που υποστήριξαν και ενθάρρυναν το θεσμό της Λευκής Νύχτας, εξήρε τις «χάρες» της Αλεξανδρούπολης, μιας πόλης που όπως είπε «μπορεί να συγκεντρώσει και 50.000 κόσμου στους δρόμους της σε μια βραδιά». Ο Βαγγέλης Λαμπάκης αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, (δημοτικής αρχής & εμπορικού συλλόγου), επισημαίνοντας πως γεννά θετικά απότοκα, όπως η χθεσινοβραδινή διοργάνωση.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ αναφέρθηκε στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης, τους 93 νεκρούς των καταστροφικών πυρκαγιών στην ανατολική Αττική, αλλά και την «κατεστραμμένη Σαμοθράκη», σημειώνοντας πως αυτά τα γεγονότα δεν πρέπει και δεν τα λησμονούμε, ακόμη και σε μια βραδιά όπως αυτή που η Αλεξανδρούπολη είναι «γιορτινή και απαστράπτουσα».

πηγή: e-evros.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑