Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 22nd, 2018 | by fileto

0

Κριτική μητρόπολης Καβάλας για μαθήματα γιόγκα

Με μία ανακοίνωση που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο τόσο επί ποιμαντορίας του μακαριστού Προκοπίου, αλλά ως φαίνεται και επί της ποιμαντορίας του μητροπολίτη Στεφάνου, σχετικά με μαθήματα γιόγκα σε κατασκήνωση στη Θάσο.

Είναι μια αντίδραση της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου για τα μαθήματα…γιόγκα στη Θεατρική Κατασκήνωση που θα πραγματοποιηθεί στη Θάσο καθώς όπως σημειώνει «τα μαθήματα στρέφονται κατά της ορθοδόξου πίστεως και παραδόσεως”!

Αναλυτικά: «Διαβάσαμε, στον καθημερινό τύπο της πόλης μας, για την εβδομάδα θεατρικής κατασκήνωσης που οργανώνεται στην Θάσο, αυτήν την περίοδο, και μας εξέπληξε το γεγονός ότι κάθε μέρα της εβδομάδος ξεκινά με «ασκήσεις γιόγκα και διαλογισμού».

Μας προβληματίζει το γεγονός, πώς σε μια ευγενή προσπάθεια να γνωρίσει το θέατρο όποιος το επιθυμεί, υπεισέρχονται και μάλιστα σε καθημερινή βάση, όπως αναφέρει το πρόγραμμα, διδασκαλίες και πρακτικές που καμία σχέση δεν έχουν με το θέατρο και μάλιστα το αρχαίο θέατρο, που είχε ως σκοπό την «διδασκαλία των πολιτών», τουναντίον στρέφονται κατά της ορθοδόξου πίστεως και παραδόσεως, που είναι δεδομένη η επιφύλαξή της απέναντι σε διδασκαλίες και πρακτικές από άλλες θρησκείες ξένες και άσχετες με την ορθόδοξη Εκκλησία.

Άλλωστε η Εκκλησία της Ελλάδος, έχει αποφανθεί ότι η γιόγκα δεν είναι μια απλή μορφή γυμναστικής αλλά ένα ολοκληρωμένο θρησκευτικοφιλοσοφικό σύστημα και ο διαλογισμός είναι μια από τις πτυχές αυτής της ανατολικής δοξασίας.

Εν τέλει εκφράζουμε και την απορία μας, πώς ένα σωματείο, ενώ ασχολείται με το θέατρο εμπλέκει ξένες και επικίνδυνες διδασκαλίες;».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑