Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 22nd, 2018 | by fileto

0

5η περιφέρεια σε τροχαίες παραβάσεις η ΑΜ-Θ

Έφοδος της Τροχαίας κατέληξε στη διαπίστωση 1.297 παραβάσεων μέσα σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν πανελλαδικά και ελέγχθηκαν 15.157 οχήματα, που σημαίνει ότι είμαστε παραβάτες σε ποσοστό πάνω-κάτω 8% ως μέσος όρος.

Συγκεκριμένα 345 κλήσεις δόθηκαν για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, οι 479 για αντικανονικό προσπέρασμα και οι 473 για τη στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Οι έλεγχοι της τροχαίας πραγματοποιήθηκαν πανελλαδικά σε 15.157 οχήματα, με προτεραιότητα στην παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, το αντικανονικό προσπέρασμα και τη στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Σημειώνεται, ότι οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο του Ηρακλείου (129), των Χανίων (66), των Σερρών (66), της Αττικής (63), της Δράμας (58),της Ακαρνανίας (55) και της Πιερίας (51). Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι θα έπρεπε να ξέραμε αναλογικά πόσα ΙΧ ελέγχθηκαν  σε κάθε περιοχή -αν π.χ. στο Ηράκλειο ελέγχθηκαν 1200 ΙΧ και στην Πιερία 600, τότε είναι λογικό οι Ηρακλειώτες να έχουν και διπλάσιες παραβάσεις.

Όμως δεν το ξέρουμε, οπότε μεταφέρουμε την «στατιστική” της τροχαίας ως έχει.

 

ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ

Επίσης για να είμαστε ακόμα πιο δίκαιοι επι της ουσίας (που είναι η ανθρώπινη ζωή)  πρέπει να πούμε ότι αναλογικά με τον πληθυσμό (δηλαδή ανά 100.000 κατοίκους) τα περισσότερα θανατηφόρα ατυχήματα συμβαίνουν στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες, δεύτερη έρχεται η Αττική, τριτη η Κεντρική Μακεδονία, τέταρτη η Πελοπόννησος  και πέμπτη η Ανατολική Μακεδονια-Θράκη. Η Κρήτη μπορεί να είναι παραβατική, αλλά  δεν έχει τόσο πολλά θανατηφόρα τροχαία παρότι το καλοκαίρι βουλιάζει κι απο τουρισμό και ο πληθυσμός της υπερδιπλασιάζεται.

Μπορείτε να δείτε κι εδώ στατιστική των τροχαίων και των τραυματισμών ανά περιοχή.

 

ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ

Όπως επισημαίνει το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων, καθώς και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Πρόκειται για ελέγχους στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.

Την προηγούμενη βδομάδα (από 13 – 19 Αυγούστου) κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, “δίνοντας προτεραιότητα” στην παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, το αντικανονικό προσπέρασμα και τη στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Στο πλαίσιο αυτό, από 931 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 15.157


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑