Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 12th, 2018 | by fileto

0

Μια γυναίκα στο Παγγαίο τα έβαλε με τον Καμμένο

Σε κλίμα απόλυτης αποστείρωσης πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018, η επίσκεψη του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στην Ελευθερούπολη.

Ο υπουργός κατέφθασε στην έδρα του Δήμου Παγγαίου και μάλιστα με ελικόπτερο το οποίο προσγειώθηκε στο Γήπεδο της κωμόπολης, όπου υπήρχαν παρατεταγμένα ένα πυροσβεστικό όχημα, ένα όχημα του ΕΚΑΒ, στρατιωτικό όχημα, αστυνομικοί με περιπολικά και άνδρες της δύναμης υποδοχής και φύλαξης υψηλών προσώπων και οχήματα του Δήμου.

Αμέσως μετά την προσγείωση μια λιμουζίνα περίμενε τον υπουργό και αμέσως τον μετέφερε στο Δημαρχείο όπου τον περίμεναν οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Εμμανουηλίδης και Κώστας Μορφίδης, ο δήμαρχος Παγγαίου με αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, μέλη των ΑΝΕΛ Καβάλας και ορισμένοι δημοσιογράφοι, μια και φαίνεται ότι οι προσκλήσεις ήταν δια τηλεφώνου επιλεκτικά σε ΜΜΕ της Καβάλας, όπως συνήθως γίνεται με μέλη της κυβέρνησης που επισκέπτονται την περιοχή μας και ο γραμματέας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας και επικεφαλής παράταξης του δήμου Θεόδωρος Μπόνος!

Από βραδύς είχαν κολλήσει αφίσες στην Ελευθερούπολη με την φωτογραφία του Πάνου Καμμένου με την λέξη ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ, τις οποίες κάποιοι φρόντισαν να ξηλώσουν, όχι όμως όλες μια και βρέθηκαν κάποιες κολλημένες στις κολώνες.

Μόλις έφτασε στο Δημαρχείο ο υπουργός, μια γυναίκα προσπάθησε να τον πλησιάσει φωνάζοντας του …να παραιτηθεί, ενώ μια άλλη ομάδα κάπου δεκαπέντε ατόμων που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν, απωθήθηκαν από την αστυνομία και δεν τους άφησαν να πλησιάσουν…

 

Τελετή άψε – σβήσε…

Μετά τα καλωσορίσματα και ένα καφεδάκι ο υπουργός οδηγήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου όπου υπέγραψαν με τον δήμαρχο την παραχώρηση (έναντι τσουχτερού οικονομικού τιμήματος) της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Ελευθερούπολης μαζί με ένα πρωτόκολλο συναντίληψης και συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του δήμου Παγγαίου, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης  στρατηγικής συνεργασίας, η οποία αποσκοπεί αφενός στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του δήμου και αφετέρου στη βέλτιστη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΥΠΕΘΑ δια των εποπτευομένων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

Ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ευχαρίστησε τόσο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο όσο και τους συνεργάτες του για την αγαστή συνεργασία.

Όπως ανάφερε ο δήμαρχος, η εν λόγω συνεργασία έχει ως στόχο την οικονομική ανάπτυξη του δήμου Παγγαίου και γενικότερα του συνόλου του νομού  Καβάλας, τη βελτίωση της ελκυστικότητας της ευρύτερης περιοχής, ως τουριστικού προορισμού και παράλληλα την αύξηση του τοπικού παραγόμενου εισοδήματος, μέσω της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης, σε συνάρτηση με τα οικονομικά και λοιπά οφέλη, τα οποία μπορούν να αποκομίσουν τόσο το ΥΠΕΘΑ όσο και ο δήμος Παγγαίου ως στρατηγικοί εταίροι.

Στο ίδιο πλαίσιο, μέσω του πρωτοκόλλου συναντίληψης και συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του δήμου Παγγαίου, επιδιώκεται η δημιουργία υποδομών οι οποίες θα εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και θα συμβάλλουν στην εξοικονόμηση πόρων.

Παράλληλα, αποτελεί μια από τις πρώτες συνεργασίες δύο βασικών θεσμών της Πολιτείας (Ένοπλες Δυνάμεις-Τοπική Αυτοδιοίκηση), αναφορικά με τη διερεύνηση της δυνατότητας αξιοποίησης των υφιστάμενων ακινήτων με σκοπό την ορθολογιστική αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας επ’ ωφελεία τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και ευρύτερα του κοινωνικού συνόλου, γεγονός το οποίο αποτελεί τη βάση για παρόμοιες συνεργασίες και με άλλους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο μέλλον.

Ο κ. Καμμένος επεσήμανε ότι η παράδοση της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Ελευθερούπολης αποτελεί το πρώτο βήμα, εκφράζοντας την άποψη ότι το εν λόγω κτήριο θα αποτελέσει ένα «στολίδι» Πολιτισμού σε ένα πολύ κομβικό σημείο στην έδρα του Δήμου Παγγαίου.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι θα εξεταστούν όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν, ώστε να βρεθούν και άλλοι χώροι οι οποίοι μπορούν να ενισχύσουν την δυναμική της περιοχής όσον αφορά στον Τουρισμό και στον Αθλητισμό.

«Με τη συνεργασία μας αυτή μπορούμε να συμβάλλουμε στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς και στην ενίσχυση των ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων, επ’ ωφελεία του προσωπικού και των οικογενειών τους.

Υπάρχουν δυνατότητες συνεργασίας και στους ορεινούς όγκους με τη Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) για τη δημιουργία περιπατητικών διαδρομών και τη συντήρηση των υφισταμένων μονοπατιών στον δήμο Παγγαίου, καθώς και στη δημιουργία  νέων αντιπυρικών ζωνών. Εύχομαι και στο εγγύς μέλλον να έχουμε παρόμοιες συνεργασίες που μπορούν να οδηγήσουν σε νέα πρωτόκολλα συναντίληψης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός, λίγο πριν την υπογραφή του πρωτοκόλλου, δίνοντας παράλληλα, τα εύσημα και στη διοίκηση του δήμου Παγγαίου για την άμεση εκκίνηση και ολοκλήρωση των διαδικασιών για την παράδοση του κτηρίου της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Ελευθερούπολης στην τοπική κοινωνία.

 

Η αποχώρηση αστραπή!

Μετά την σύντομη αυτή τελετή και με την συνοδεία ισχυρής δύναμης της αστυνομίας, ο υπουργός Άμυνας αποχώρησε και ανεχώρησε με το ελικόπτερο σε άλλες περιοχές όπου είχε πρόγραμμα, το οποίο ουδέποτε ανακοινώθηκε.

Αυτό που μένει είναι ότι για μια ακόμη φορά έρχεται υπουργός στην περιοχή μας, χωρίς πρόγραμμα που να ανακοινώνει την επίσκεψη, με κλειστές προσκλήσεις και τηλεφωνικά ραντεβού και βέβαια με επιλεκτική εκπροσώπηση.

Έτσι δεν είσαι κοντά στον λαό και φαίνεται πως τα κυβερνητικά στελέχη έχουν …φοβία να έρθουν σε επαφή με τους πολίτες!


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑