Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 24th, 2018 | by fileto

0

Μόνο ο Κώστας Κατσιμίγας θα καταφέρει να τους ενώσει

Μπορεί να έγινε την περασμένη εβδομάδα στην Κομοτηνή η μάζωξη της παράταξης του Άρη Γιαννακίδη, με επικεφαλής σήμερα τον Φώτη Καραλίδη, αλλά η Κοινωνική Συμμαχία έχει πλέον ημερομηνία λήξεως καθώς θα πρέπει να αλλάξει όνομα και σήμα, αλλά και επικεφαλής για να κατέλθει στον εκλογικό στίβο για τις περιφερειακές εκλογές του Μάη του 2019.

Βέβαια στην σύναξη της Κομοτηνής έπεσαν πολλά πρόσωπα στο τραπέζι, αλλά όλοι στράφηκαν στον Φώτη Καραλίδη να ξανασκεφτεί την απόφασή του να κατέλθει στις βουλευτικές εκλογές με το ΚΙΝΑΛ και να παραμείνει στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

Δεσμεύσεις δεν πήραν οι παρευρισκόμενοι, αλλά ένα όνομα συζητήθηκε στα πηγαδάκια και αυτό είναι το πρώην εκτελεστικού γραμματέα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ (επί διοίκησης Γιαννακίδη) του Κώστα Κατσιμίγα.

Ο Κώστας Κατσιμίγας προερχόμενος από τον αριστερό χώρο θα μπορούσε καλύτερα να ενσωματώσει και τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ παλιό και νέο, την ΔΗΜΑΡ αλλά και το Ποτάμι, μια και είναι ένα πρόσωπο χαμηλών τόνων και ίσως η καλύτερη επιλογή από τον Γιώργο Πεταλωτή.

Μαζί με τον Κατσιμίγα θα μπορούσε κάλλιστα να ενσωματωθεί και ένα κομμάτι της Κεντροδεξιάς μια και ως φαίνεται πιθανόν η Αθήνα να θελήσει να κατεβάσει υποψήφιο τον Χρήστο Μέτιο, την χειρότερη επιλογή που θα μπορούσε να κάνει.

Η συνάντηση της Κομοτηνής έδωσε ραντεβού για τον Οκτώβρη και η επόμενη επαφή τους πιθανόν να έχει δεδομένο τον υποψήφιο περιφερειάρχη που θα στηρίξει η ΝΔ και πιθανόν να είναι η απαρχή για νέα παράταξη στον χώρο της Κεντροδεξιάς.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑