Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 28th, 2018 | by fileto

0

Πιάστηκαν να φωτοτυπούν βιβλία παράνομα στη Δράμα

Συνελήφθησαν την Πέμπτη (27-9-2018), στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, πέντε (5) ημεδαποί, ηλικίας 49, 24 (γυναίκες), 46, 36 και 33 (άντρες) ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Αναλυτικότερα, προηγήθηκε καταγγελία από εκπρόσωπο εκδοτικής εταιρίας, σε βάρος της επιχείρησης της 49χρονης, για παράνομη αναπαραγωγή και πώληση βιβλίων της εταιρίας, ξενόγλωσσου περιεχομένου, χωρίς την άδεια της.

Στη συνέχεια κατά τη διάρκεια ελέγχου στην επιχείρηση συνελήφθησαν η ιδιοκτήτρια και τέσσερις υπάλληλοι, ενώ στο εσωτερικό της βρέθηκαν μία φορητή μονάδα αποθήκευσης δεδομένων, η οποία περιείχε αρχεία με βιβλία της εκδοτικής εταιρείας και 21 φωτοτυπημένα βιβλία της εκδοτικής εταιρείας.

Συνολικά από τους χώρους του καταστήματος κατασχέθηκαν έξι (6) ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δύο (2) φορητές μονάδες αποθήκευσης δεδομένων και εικοσιένα (21) φωτοτυπημένα βιβλία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑