Άποψη - Γνώμη

Published on October 18th, 2018 | by fileto

0

Ο Δήμος Καβάλας δεν είναι Κωλοπετεινίτσα!

Ο απλοποιημένος τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται τα δημοτικά πράγματα η διοίκηση Τσανάκα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο…

 

Η ΔΕΥΑΚ έκοψε το νερό στην Καλαμίτσα, μια και το ρολόι είχε πάει τον λογαριασμό στον Θεό και έπρεπε να γίνει έτσι μια και δεν πληρώθηκε …

 

Διαμαρτυρήθηκαν οι χειμερινοί κολυμβητές μερικοί εκ των οποίων και ψηφοφόροι της κυρίας Τσανάκα και αμέσως έτρεξαν να συνδέσουν το ρολόι και να τρέχει το νερό, άσχετα αν ο μπαταχτσής που λέγεται ΕΤΑΔ, όχι μόνο δεν πληρώνει στην προκειμένη περίπτωση, αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενα της κυρίας Δήμητρας, ζητάει και χορηγία από τον Δήμο Καβάλας, για να πληρώσει το πρόστιμο στην Πολεοδομία!

 

Βγαίνει χθες η κυρία Ιωσηφίδου και σαν να μην συμβαίνει τίποτε είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι αν περάσει ο αγωγός ΤΑΡ μέσα από τα Τενάγη, δεν θα επηρεάσει τον υδροφόρο ορίζοντα και δεν υφίσταται πρόβλημα για το Πηλοθεραπευτήριο των Κρηνίδων!

 

Η κυρία Ιωσηφίδου είναι δικηγόρος, φαντάζομαι ότι επειδή δεν είχε κληθεί το ΓΕΩΤΕΕ ΑΜ στην περίφημη συνάντηση με τις κεφαλές του Αγωγού ΤΑΡ στο δημαρχείο, δεν είχε την δυνατότητα να ενημερωθεί.

 

Παρ’ όλα αυτά πήγαν την ιστορία με τις διερευνητικές εργασίες συνεργείου του Αγωγού στα δικαστήρια επειδή όπως τότε είχαν ισχυρισθεί από την Δημωφέλεια που ήταν ο ενάγων υπήρχε περίπτωση να διαταραχθεί το υδροφόρο πεδίο στην περιοχή των Λασπόλουτρων…

 

Απλοποίηση πολιτικής σκέψης και με άλλα λόγια …νάχαμε να λέγαμε και δεν βαριέσαι…

 

Αυτόν τον τρόπο λοιπόν επιλέγει να κάνει τον προεκλογικό της αγώνα η κυρία Δήμητρα Τσανάκα και όπως λένε οι συνεργάτες της οι Καβαλιώτες θα της δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία γιατί έτσι συνηθίζεται στην Καβάλα μας…

 

Καλώς, είμαστε στο 2018 και πάμε για το 2019 που θα γίνουν εκλογές και ακόμη βιώνουμε μια κατάσταση στην αυτοδιοίκηση της εποχής του μεσοπολέμου, όπου χατιράκια, συγγενολόγια και κάθε λογής ψηφοσυλλεκτική πρακτική, βαίνει ως ο κύριος παράγοντας της πολιτικής μας πρακτικής.

 

Κι έπειτα ακούς μεγάλα λόγια για την μη εμπλοκή της νεολαίας στην πολιτική διαδικασία και για οράματα που μένουν να γίνονται κουφάρια στις ντουλάπες πολιτικών όχι απλά παλαιάς κοπής, αλλά …και κίβδηλης.

 

Να σκεφθεί κανείς ότι μιλάμε για τον Δήμο Καβάλας έναν από τους 10-15 επώνυμους δήμους της χώρας και όχι για τον δήμο Κωλοπετεινίτσας!

 

Την ίδια ώρα που άλλοι δήμοι καλπάζουν, ο Δήμος Καβάλας ανεβασμένος στον αραμπά μιας παρωχημένης πρακτικής, πάει στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑