Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 24th, 2018 | by fileto

0

Επίθεση Μάκη Παπαδόπουλου στην Δήμητρα Τσανάκα και στο βάθος Χριστούγεννα!

Με αποστολέα τον Μάκη Παπαδόπουλο η χθεσινή του ανακοίνωση μιλάει για «ακόμη ένα “σκάνδαλο” για τον Δήμο η υπόθεση με τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις» και συνεχίζει:

Για ακόμη μία φορά, η Δήμαρχος ΔΕ ΔΙΣΤΑΣΕ να αγνοήσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και να κάνει προσωπική συμφωνία “πίσω από κλειστές πόρτες” για τη διοργάνωση των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Τώρα η Δήμαρχος κάνει και πάλι “κωλοτούμπα” μετά από τις έντονες αντιδράσεις των φορέων της αγοράς, “σπάζει” τη συμφωνία και “φορτώνει” τις ευθύνες στους νεαρούς εθελοντές, ότι εκείνοι φταίνε για την αναστάτωση που προκλήθηκε! Λες και οι εθελοντές αποφάσισαν μόνοι τους και έκαναν του κεφαλιού τους! Λες και η διοίκηση του Δήμου δεν είχε συνεργαστεί ξανά με τη συγκεκριμένη ομάδα (π.χ. Φεστιβάλ Χρωμάτων)! Αλλά ναι, η γνωστή δικαιολογία, πάλι φταίνε οι άλλοι!

Αναρωτιόμαστε: είναι αυτός σοβαρός, αξιόπιστος και διαφανής τρόπος διοίκησης ενός Δήμου;

Το χειρότερο βέβαια είναι ότι η Δήμαρχος Καβάλας ΔΕ ΔΙΣΤΑΣΕ να εκμεταλλευτεί μία εθελοντική ομάδα νέων ανθρώπων, χρησιμοποιώντας τη δράση τους σαν “βιτρίνα” για να καλύπτονται άλλες σκοπιμότητες.

Περιμένει ότι έτσι θα κερδίσει ψήφους από τη νεολαία!

Εν τω μεταξύ, η Δημοτική Αρχή καθυστέρησε (πάλι…) τον σχεδιασμό των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Πάλι θα κυριαρχήσει η προχειρότητα…

Εμείς έχουμε κάνει από πέρσι ΠΡΟΤΑΣΗ:

  • ο Δήμος να μελετήσει, να σχεδιάσει και να διοργανώσει μία νέα μεγάλη εκδήλωση – “σήμα κατατεθέν” για τα Χριστούγεννα.

Η εκδήλωση αυτή:

  • πρέπει να έχει έναν πρωτότυπο και ελκυστικό “μύθο” (και όχι να αλλάζει όνομα και περιεχόμενο κάθε χρόνο, χωρίς τελικά να συμβολίζει κάτι).
  • να λειτουργεί αυτόνομα και αυτοτελώς αλλά σε συντονισμό με την Ονειρούπολη, ώστε να δημιουργείται αμοιβαίο όφελος και για τις δύο πόλεις. Έτσι θα δοκιμαστεί στην πράξη το δίπολο Καβάλα – Δράμα, που όλοι το αναγνωρίζουν, όλοι το επικαλούνται, αλλά κανείς δεν προτείνει κάτι συγκεκριμένο ώστε να υπάρχει απτό όφελος από αυτό.
  • να έχει ως ξεκάθαρο στόχο να φέρει νέους επισκέπτες, μεγαλώνοντας την τουριστική περίοδο μέσα στον χειμώνα.

Δυστυχώς, εδώ και 4 χρόνια, η διοίκηση του Δήμου απέτυχε πλήρως να αξιοποιήσει τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές για να κάνει την Καβάλα όμορφη, λαμπερή, ζωντανή και ελκυστική, για δημότες και επισκέπτες.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑