Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 6th, 2018 | by fileto

0

Ο Στυλιανίδης δυναμικά κοντά στο λαό της Ροδόπης

Ο πρώην Υπουργός επισήμανε ότι έχει εκτιναχθεί το κόστος παραγωγής, έχει εγκλωβιστεί ο παραγωγός σε μονοκαλλιέργειες που αν δεν πάνε καλά, είναι αδύνατο να επιβιώσει η αγροτική οικογένεια

Σε μεγάλη συγκέντρωση στην Αίγειρο μίλησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, παρουσιάζοντας αναλυτικά τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια ο αγροτικός κόσμος της Ροδόπης.

Αναφέρθηκε στην εγκατάλειψη των αγροτικών υποδομών, στην καθυστέρηση των αναδασμών και των συνοδευτικών έργων, στο πάγωμα των έργων υδροοικονομίας που όξυνε το πρόβλημα της υφαλμύρωσης, στην παράνομη εισαγωγή φαρμάκων που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών, στο φορολογικό των αγροτών που δημιούργησε απίστευτη γραφειοκρατεία με συνέπεια οι αγρότες αντί να είναι στο χωράφι, να τρέχουν καθημερινά για να συγκεντρώσουν άχρηστα έγγραφα.2_12

Ο πρώην Υπουργός επισήμανε ότι έχει εκτιναχθεί το κόστος παραγωγής, έχει εγκλωβιστεί ο παραγωγός σε μονοκαλλιέργειες που αν δεν πάνε καλά όπως φέτος τα βαμβάκια και τα καπνά, είναι αδύνατο να επιβιώσει η αγροτική οικογένεια. Τόνισε μάλιστα ότι «Όταν είναι το κράτος να εισπράξει, είναι επιτακτικά παρόν, όταν όμως είναι να ενισχύσει, να στηρίξει ή να αποζημιώσει, είναι εξαφανισμένο…».

Τέλος επισήμανε ότι η πολυδιάσπαση του κλήρου που εκτινάσσει το κόστος παραγωγής, η απουσία στρατηγικής αγροτικής ανάπτυξης στη χώρα και την Ροδόπη, με αναδιάρθρωση καλλιεργειών, γεωργία ακριβείας, συμβολαιακή γεωργία, σχέδιο υδροοικονομίας για τη σωστή αξιοποίηση των υδάτινων πόρων, προώθηση των προϊόντων στην εσωτερική και στις διεθνείς αγορές, κινητροδοτικό πλαίσιο για επενδύσεις στη συσκευασία και τη μεταποίηση, αξιοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων, όπως αυτό για «τις λίμνες και τις θάλασσες», αποδεικνύουν την αδιαφορία της κυβέρνησης, όχι μόνο για τον τόπο μας αλλά και για τον αγροτικό κόσμο γενικότερα και καθιστούν αναγκαία και επείγουσα την ανάπτυξη μιας νέας πρωτοβουλίας για τη Ροδόπη, που προτίθεται να στηρίξει η Νέα Δημοκρατία.

Δεν παρέλειψε να παρουσιάσει δημογραφικά στοιχεία για την απερήμωση των χωριών του Νομού Ροδόπης αλλά και να επιμείνει, ότι υπάρχει η ελπίδα αλλά και η δύναμη ανασυγκρότησης και ανάκαμψης της περιοχής, αναδεικνύοντας ως τέτοια τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ροδόπης και το ποιοτικό ανθρώπινο δυναμικό της τοπικής κοινωνίας.

«Είμαστε όρθιοι. Ειμαστε ικανοί. Είμαστε αποφασισμένοι. Μπορούμε να την αντιστρέψουμε την κατάσταση μόνο αν είμαστε ενωμένοι, έχουμε ξεκάθαρο σχέδιο και ικανή ηγεσία, δηλαδή Ισχυρή Εκπροσώπηση. Αυτό είναι στα δικά σας χέρια». Σε συζήτηση που ακολούθησε, αγρότες και θεσμικοί εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας τοποθετήθηκαν. Αναφέρθηκαν στα προβλήματά τους. Υπέβαλαν προτάσεις για την περιοχή.

Αίσθηση έκανε η αναφορά του γνωστού δικηγόρου και πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ Ροδόπης Ντίνου Μορφακίδη, ο οποίος μιλώντας στο χωριό του, αναφέρθηκε με επαινετικά λόγια στη διαδρομή και το έργο του Ευριπίδη Στυλιανίδη για τη Ροδόπη τα προηγούμενα χρόνια, τονίζοντας ότι «τώρα την εμπειρία, τη γνώση και τη δύναμη του Ευριπίδη την έχει ανάγκη ο τόπος και πρέπει να την αξιοποιήσουμε».

Έντονη ήταν η παρουσία επίσης πολλών εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης από όλους τους πολιτικούς χώρους, των ΔΣ των πολιτιστικών και γυναικείων συλλόγων της περιοχής και φυσικά του προέδρου της ΔΗΜΤΟ Ιάσμου Νίκου Μπίκου με πολλούς εκπροσώπους από τους γειτονικούς οικισμούς του Παλλαδίου, της Σάλπης και της Αμβροσίας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑