Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 6th, 2018 | by fileto

0

Τα ΑμεΑ Ροδόπης διαμαρτύρονται για την Νοτοπούλου!

Ως άλλη μια χαμένη ευκαιρία για επικοινωνία με τα άτομα με αναπηρία χαρακτηρίζει την επίσκεψη της Κατερίνας Νοτοπούλου στην περιοχή το Σωματείο ΑμΕΑ Ροδόπης.

Στην ανακοίνωση του τα μέλη του Σωματείου αφού επισημαίνουν ότι δεν επιθυμούν να γίνονται «πολιτικά βαρίδια κανενός», τονίζουν ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να έχουν ως πρώτη επιδίωξη την συνάντηση με τις ευπαθείς ομάδες και ιδιαίτερα με τα άτομα με αναπηρία.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Αντιλαμβανόμενοι τα στενά περιθώρια των πολιτικών να συναντήσουν όσους πιο πολλούς θεσμούς μπορούν προκειμένου να αφουγκραστούν τα προβλήματά τους, χωρίς να θέλουμε να γίνουμε πολιτικά  βαρίδια κανενός εκ των πολιτικών επισκεπτών της περιφέρειάς μας (υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης), θεωρούμε επιτακτικά αναγκαίο ότι από τις πρώτες επισκέψεις που θα έπρεπε να επιδιώκουν θα ήταν προς τις ευπαθείς ομάδες και ιδιαίτερα στα άτομα με αναπηρία. Ο σκοπός του αναπηρικού κινήματος είναι να αποτελούν ισόνομα και ισότιμα μέλη της κοινωνίας, όχι μόνο διεκδικώντας αλλά προτάσσοντας θέσεις, αφενός για την βελτίωση της ζωής των ατόμων με αναπηρία και αφετέρου για την προαγωγή της κοινωνίας σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο. Κλείνοντας τον συλλογισμό χωρίς την έκφραση πικρίας, άλλη μία ευκαιρία για επικοινωνία με τα άτομα με αναπηρία χάθηκε».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑