Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 10th, 2018 | by fileto

0

Η Νοτοπούλου ζητά να αποδοθούν ευθύνες για την γέφυρα

Άμεση  ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης ως προς το επικοινωνιακό σκέλος μια και Σάββατο πρωί βρέθηκαν στην Καβάλα και συγκεκριμένα στον τόπο της γέφυρας που κατέρρευσε στην περιοχή του Καρνάγιου η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου, συνοδευόμενη από τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη και τον πρόεδρο της Εγνατίας οδού Απόστολο Αντονούδη.

Αρχικά η κ. Νοτοπούλου ενημερώθηκε από τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα για το ιστορικό του ατυχήματος που συνέβη την Παρασκευή το απόγευμα, χωρίς να υπάρξει κανένας τραυματισμός,.

Η υφυπουργός ανέφερε ότι ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ήδη έδωσε εντολή να επισκεφθούν την περιοχή επιθεωρητές – ελεγκτές δημοσίων έργων, ενώ επεσήμανε ότι ανησυχούν μια και είναι η δεύτερη γέφυρα που καταρρέει στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ μετά του ποταμού Κομψάτου στον Ίασμο Ροδόπης.

Η κ. Νοτοπούλου έκανε γνωστό ότι: «η Πολιτεία θα κάνει τα αυτονόητα», ανέφερε ότι, «είναι πολύ πρόωρο να προβούμε σε ασφαλή συμπεράσματα για το πως κατέρρευσε η γέφυρα. Έχουν γίνει μόνο κάποιες πρώτες εκτιμήσεις. Θα συζητήσουμε για το τι μπορεί να γίνει από την μεριά του δήμου και της περιφέρειας και εφόσον δεν είναι επαρκείς οι δυνατότητες θα συνδράμει τότε το αρμόδιο υπουργείο όπως γίνεται πάντα. Σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει και έλεγχος για την απόδοση ευθυνών».

Με άλλα λόγια υπογραμμίζεται ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο σχετικά με τις υποδομές προβλέπει τη σύσταση μητρώου, για να διασφαλίσει την ασφάλεια των υποδομών μιας και προβλέπει την καταγραφή της κατασκευής τους, της συντήρησής τους και φυσικά του ελέγχου.

Ο υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης συμπλήρωσε ότι το υπουργείο είναι καθ’ όλα έτοιμο να προχωρήσει στη διάθεση και δέσμευση κονδυλίων όταν προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες τονίζοντας ότι πάντα υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης τέτοιων έργων.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Απόστολος Αντωνούδης σε δηλώσεις του επισήμανε ότι «λίγες ώρες μετά το συμβάν η Εγνατία ανταποκρίθηκε άμεσα. Με εντολή του υπουργού στείλαμε κλιμάκιο μηχανικών προκειμένου να δουν από κοντά τη γέφυρα. Από χθες το βράδυ βρίσκονταν στην περιοχή επιβλέποντας μάλιστα και την απομάκρυνση των αυτοκίνητων που είχαν εγκλωβιστεί. Σήμερα το πρωί το κλιμάκιο επισκέφθηκε δια θαλάσσης της γέφυρα, είδε κάποιες ενδείξεις ωστόσο είναι πρόωρο να πούμε οτιδήποτε. Κάναμε και την από ξηράς αυτοψία και πολύ γρήγορά θα καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα για το τι ακριβώς έφταιξε. Εκείνο που όμως πρωτεύει είναι η ταχύτητα με την οποία πρέπει να αποκατασταθεί η γέφυρα και προς αυτό το σκοπό όλοι θα εργαστούμε.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑