Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 13th, 2018 | by fileto

0

Επίσημα υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜ-Θ ο Κώστας Κατσιμίγας

Μια ακόμη υποψηφιότητα επίσημα πλέον κατατίθεται για τις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου 2019, για την περιφέρεια ΑΜ-Θ και αυτή είναι του μηχανικού Κώστα Κατσιμίγα!

Στην ανακοίνωσή του που έδωσε χθες στη δημοσιότητα τονίζει μεταξύ άλλων: «Θέτω στην κρίση σας, αγαπητές συμπολίτισσες και αγαπητοί συμπολίτες, την υποψηφιότητά μου στις εκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2019 για την ανάδειξη των περιφερειακών αρχών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Έλαβα την απόφαση να είμαι επικεφαλής ενός ανεξάρτητου και αδέσμευτου αυτοδιοικητικού σχήματος για την Περιφέρεια, σε αντίθεση με τις αναχρονιστικές λογικές των κομματικών χρισμάτων που χρόνια τώρα ταλαιπωρούν την αυτοδιοίκηση. Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκα διαπιστώνοντας καθημερινά, όπως ακριβώς και εσείς, το ολέθριο σφάλμα να παραμένουν ανεκμετάλλευτες πολλές και πολύτιμες ευκαιρίες για την οικονομική και κοινωνική πρόοδο του τόπου μας. Η δυσλειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειάς μας και η γενικότερη αποδόμησή της, αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών και της ανεπαρκούς διαχείρισης από την τελευταία διοίκηση της Περιφέρειας, αποτελούν τη σοβαρότερη απειλή. Υπονομεύουν το παρόν και αποκλείουν τον μακροπρόθεσμο αναπτυξιακό σχεδιασμό της περιοχής μας, καταδικάζοντάς την σε όλο και βαθύτερη παρακμή. Ειδικά όμως στη σημερινή περίοδο που η χώρα μας υφίσταται τις συνέπειες της σοβαρότερης οικονομικής κρίσης της ιστορίας της, είναι αδήριτη και επιτακτική η ανάγκη να στοχεύουμε στην ανάπτυξη. Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για να επιτύχουμε όσο το δυνατό ταχύτερα τη βελτίωση των βιοτικών συνθηκών όλων ανεξαιρέτως των συμπολιτών μας και ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε τις προοπτικές για ένα καλύτερο αύριο.

Είμαι πεπεισμένος ότι ο μοναδικός τρόπος για να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα είναι η συλλογική δράση. Είναι καιρός πια να κατανοήσουμε τα κοινά συμφέροντα που ενώνουν όλες ανεξαιρέτως τις περιοχές της Περιφέρειάς μας σε ένα αδιάρρηκτο τοπικό σύνολο. Η πρόοδος κάθε περιοχής αποτελεί βασικό και καίριο συντελεστή της ανάπτυξης όλων των υπολοίπων και κατ’ επέκταση της ενιαίας Περιφέρειάς μας. Είναι καιρός πια εμείς, οι πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, να αναδείξουμε τη συλλογική περιφερειακή συνείδησή μας στη σπουδαιότερη δύναμη του τόπου μας.

Στόχος μας είναι να στηριχθούμε στους νέους ανθρώπους αλλά και να τους στηρίξουμε. Τα υψηλά ποσοστά ανεργίας υποδηλώνουν ότι βρίσκονται στην πιο ανίσχυρη θέση από κάθε άλλη ελληνική γενιά των χρόνων της μεταπολίτευσης. Οι κοινωνικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, ακόμη και αυτές που δεν μπορούμε να προβλέψουμε σήμερα, περιορίζουν δραστικά τα περιθώρια των επιλογών τους. Αναπόδραστα, προτεραιότητά μας είναι να προετοιμάσουμε με τη συμμετοχή τους ένα πολλά υποσχόμενο κοινωνικό μέλλον κυρίως για αυτούς.

Στόχος μας επίσης είναι να συνεργαστούμε αρμονικά με όλους τους ενεργούς πολίτες και όλους όσους αναμείχθηκαν μέχρι τώρα στη διαχείριση των υποθέσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η εμπειρία τους είναι βέβαιο πως θα καταστεί πολύτιμος αρωγός στο δύσκολο έργο που προτίθεται να αναλάβει το ανεξάρτητο από κομματικές προσηλώσεις και δεσμεύσεις αυτοδιοικητικό σχήμα μας. Υπέρτατη πολιτική μας αρχή, λοιπόν, είναι η συλλογική προσπάθεια για την πρόοδο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στον αγώνα αυτόν έχουν θέση όλοι όσοι αντιστέκονται στη μεθοδευμένη δαιμονοποίηση και απαξίωση του δημόσιου βίου τα τελευταία χρόνια και ενδιαφέρονται για ένα καλύτερο αύριο.

Σας προσκαλώ όλους, αγαπητές συμπολίτισσες και αγαπητοί συμπολίτες, να συνδράμετε με τις προτάσεις και τους προβληματισμούς σας στη βελτιστοποίηση του προγράμματός μας που στοχεύει στην αξιοποίηση τόσο του ικανότατου ανθρώπινου δυναμικού της κοινωνίας μας όσο και του μεγάλου πλήθους των ευκαιριών που προσφέρονται, παρά τη δυσμενή συγκυρία, για την παραγωγική, κοινωνική, εμπορική, τουριστική και ευρύτερα πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας.

 

Ποιος είναι ο Κώστας Κατσιμίγας

Ο Κωνσταντίνος Κατσιμίγας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κομοτηνή. Μετά την αποφοίτησή του το 1979 από το Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής της Βενετίας υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός του Μηχανικού. Στη συνέχεια άσκησε το επάγγελμα του αρχιτέκτονα στο νομό Ροδόπης αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αναλαμβάνοντας πολεοδομικές και χωροταξικές μελέτες και κυρίως μελέτες οικοδομικών έργων. Για 25 περίπου χρόνια διετέλεσε μέλος της διοίκησης του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (ΤΕΕ). Σήμερα είναι ομότιμο μέλος του ΤΕΕ.

Από το 1991 δραστηριοποιείται στην τοπική αυτοδιοίκηση. Συγκεκριμένα, χρημάτισε:

Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κομοτηνής επί δημαρχίας Γιώργου Παπαδριέλλη, εκλεγμένου με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ (1991-1998)

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής (1991-1994)

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής με ομόφωνη εκλογή (1995-1998)

Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΗΠΕΘΕ) Κομοτηνής (1992-1998)

Νομαρχιακός Σύμβουλος Ροδόπης με Νομάρχη τον Άρη Γιαννακίδη, εκλεγμένο με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ (2007-2010)

Αντινομάρχης Προγραμματισμού Νομού Ροδόπης (2007-2008)

Αναπληρωτής Νομάρχης Νομού Ροδόπης (2009-2010)

Μέλος Δ.Σ. της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. (2009)

Μέλος Δ.Σ. Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης με Έδρα το Παρανέστι Δράμας (2008-2010)

Μέλος Δ.Σ. Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Νέστου, Λίμνης Βιστωνίδας, Ισμαρίδας με Έδρα το Πόρτο Λάγος Ξάνθης (2011-2015)

Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με Περιφερειάρχη τον Άρη Γιαννακίδη, εκλεγμένου με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ (2011-2014)

Συντονιστής θεμάτων πολιτικής προστασίας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (2011-2014)

Συντονιστής θεμάτων περιβαλλοντικών κινδύνων Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (2011-2014)

Με την ιδιότητα του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας ΑΜΘ έλαβε μέρος σε μικτές ελληνοβουλγαρικές και ελληνοτουρκικές επιτροπές, με αρμοδιότητα τη μελέτη ενός μεγάλου φάσματος ζητημάτων σχετικά με τη διασυνοριακότητα, τα διακρατικά ποτάμια, τις πλημμύρες και τη ρύπανση. Επίσης συμμετείχε στην εκπροσώπηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στη Διευρωπαϊκή Επιτροπή Παράκτιων Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα μεταφορών.

Στα ενδιαφέροντά του συγκαταλέγονται η έρευνα και μελέτη της ιστορικής εξέλιξης του αστικού χώρου, επίσης θέματα περιβάλλοντος και διαχείρισης υδάτινων πόρων και δικτύων μεταφορών στην Ανατολική Βαλκανική Χερσόνησο και τον Εύξεινο Πόντο. Σε αυτά τα πεδία έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα και έχει παρουσιάσει τα πορίσματα των ερευνών του ως προσκεκλημένος ομιλητής διάφορων φορέων, όπως: σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών της Σχολής Μηχανικών Χωροταξίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο, του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔΠΘ στην Ξάνθη και του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ στην Κομοτηνή. Επίσης έδωσε διαλέξεις στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών των Τμημάτων Ιστορίας και Εθνολογίας και επίσης Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του ΔΠΘ στην Κομοτηνή. Μιλάει ιταλικά, αγγλικά και τουρκικά.

Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑