Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 22nd, 2018 | by fileto

0

Μέτιος στηρίζει Αναστασιάδη …με ζεστά νερά!

Όλα για την φωτογραφία και σε προεκλογικό ταμπλό παίζουν οι δύο πολιτικοί άνδρες που δεν κρύβουν την αδυναμία ο ένας που έχει στον άλλον…

Μέτιος και Αναστασιάδης, Κομοτηνή – Παγγαίο έννοιες ταυτόσημες αλλά μη τεμνόμενες μια και η σημερινή τους συνάντηση που είχε θέμα την αξιοποίηση των ζεστών νερών στον Ακροπόταμο Παγγαίου, δεν ήταν και η λύση ενός πολύ μπερδεμένου θέματος που θα πάρει χρόνια να αναπτυχθεί…

Το δελτίο Τύπου λυρικότατο και γεμάτο υποσχέσεις αναφέρει: “Τις δυνατότητες στήριξης του επενδυτικού σχεδίου του Δήμου Παγγαίου για την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Ακροποτάμου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ εξέτασαν σε σύσκεψη στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλιππο Αναστασιάδη.

Στη σύσκεψη εξετάστηκε το σχέδιο για την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου, το οποίο προβλέπει την κατασκευή των υποδομών που θα επιτρέψουν την άντληση και μεταφορά της οικονομικής και ανανεώσιμης γεωθερμικής ενέργειας στην περιοχή της δημοτικής ενότητας Ορφανού. Όπως εξήγησε ο κ. Αναστασιάδης, στόχος είναι η προσέλκυση επενδύσεων που θα αξιοποιούν τη γεωθερμική ενέργεια σε δραστηριότητες όπως ο τουρισμός, η πρωτογενής παραγωγή, η μεταποίηση αλλά και η τηλεθέρμανση καταναλωτών στην παραλιακή ζώνη, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και τονώνοντας την τοπική επιχειρηματικότητα.

Για σημαντικό έργο που αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, δίνει αναπτυξιακή προοπτική και είναι φιλικό προς το περιβάλλον έκανε λόγο ο κ. Μέτιος, επισημαίνοντας ότι η χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας μπορεί να φτάσει τα 18,5 εκατομμύρια ευρώ. «Το έργο της αξιοποίησης του γεωθερμικού πεδίου Ακροποτάμου από τον Δήμο Παγγαίου κινείται προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης που επιθυμούμε για τη συγκεκριμένη περιοχή αλλά και για ολόκληρη την Περιφέρεια», κατέληξε ο ίδιος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν στελέχη της Περιφέρειας και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΜΘ καθώς επίσης στελέχη και συνεργάτες του Δήμου Παγγαίου”.

Καλά μας πείσατε, τόσο πολύ που θα πάμε αύριο για ζεστά μπάνια στον Ακροπόταμο!


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑