Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 28th, 2018 | by fileto

0

Σε Καβάλα και Ξάνθη ο Μανουσάκης με σενάριο Τσιρκινίδη

Στα μέρη μας βρίσκεται ο γνωστός σκηνοθέτης μεγάλων σήριαλ της τηλεόρασης με εξαιρετική θεαματικότητα, ο Μανούσος Μανουσάκης.

Αιτία της επίσκεψης ο εντοπισμός σημείων όπου θα γίνουν τα γυρίσματα της νέας του σειράς με τίτλο «Κόκκινο Ποτάμι» και θα έχει σαν θέμα τον ξεριζωμένο Ποντιακό Ελληνισμό.ΤΣΙΡΚΙΝΊΔΗς

Γυρίσματα θα γίνουν και στην ορεινή Λεκάνη, αλλά και στην περιοχή του Νέστου, με συμμετοχή και ατόμων από συλλόγους και Λέσχες Ποντίων της Καβάλας και της Ξάνθης.

Η νέα ιστορική σειρά, «Το κόκκινο ποτάμι», είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του ιστορικού, συγγραφέα και πρώην διπλωματικού ακολούθου, Χάρη Τσιρκινίδη, που κατάγεται από την Λεκάνη Καβάλας.

Το έργο “φωτίζει¨την πορεία και δράμα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και υπολογίζεται να προβληθεί από τον Οκτώβριο του 2019 στο Open Beyond.

Στα πλαίσια της περιοδείας του για την εξεύρεση κατάλληλων χώρων-πλάνων επισκέφθηκε την παλιά πόλη της Ξάνθης και την Παναγία στην Καβάλα, αλλά και τις περιοχές της Λεκάνης και της Σταυρούπολης.

Με την απλότητα και την ευγένεια του μας “έβαλε” στο πνεύμα της νέας σειράς και ζήτησε την συνδρομή των μελών συλλόγων Ποντίων για χορευτικά και …κομπαρσαρία!


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑