Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 30th, 2018 | by fileto

0

Τα χώνει το ΚΙΝΑΛ στον Βίτσα για το προσφυγικό στη Θράκη

Επίθεση εξαπέλυσε το ΚΙΝΑΛ στον Δημήτρη Βίτσα με αφορμή την πρόσφατη περιοδεία του στη Θράκη. Ο τομέας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μεταναστευτικής πολιτικής εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: “Ο κ. Βίτσας να ασκήσει καθήκοντα υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής. Δεν είναι υφυπουργός Δημόσιας Τάξης. Ο κ. Βίτσας περιόδευσε στη Θράκη.

Ο λόγος του θύμισε περισσότερο υφυπουργό Δημόσιας Τάξης παλιάς κοπής, αρμόδιο για τη Συνοριοφυλακή. Επέμεινε ότι δεν θα γίνουν νέες δομές προσφύγων και δεν θα επεκταθεί η εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας «ανατολικά του Νέστου». Καλώς.  Η Θράκη γλίτωσε την ντροπή των κολαστηρίων τύπου Μόριας. Τα επιχειρήματά του, όμως, συνιστούν, συνάμα, προσβολή για τους κατοίκους των νησιών του Αν. Αιγαίου και τους πρόσφυγες.

Υπάρχουν πολλά να γίνουν για όσους δικαιούνται άσυλο αλλά και για όσους δεν δικαιούνται. Είμαστε σίγουροι ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί. Δεν μπορούμε όμως να μην υπενθυμίζουμε ότι το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής οφείλει να ασχολείται κατά κύριο λόγο με τους ανθρώπους. Η ενασχόληση με τα σύνορα αφορά, κατ αρμοδιότητα, άλλα υπουργεία. Θα περιμέναμε από τον κύριο υπουργό να αφιερώσει μερικές λέξεις για την καταγγελόμενη συγκάλυψη ευθυνών για τους θανάτους στην Μόρια τον Ιανουάριο του 2017.

Δεν το έκανε. Θα περιμέναμε επίσης μερικές λέξεις έκφρασης λύπης για τον χαμό των 4 ανθρώπων που διαμελίστηκαν από τρένο αφού αποκοιμήθηκαν αποκαμωμένοι στις σιδηροδρομικές γραμμές. Συνέβη πρόσφατα στην περιοχή που περιόδευσε. Εμείς επιμένουμε ότι όλες οι ανθρώπινες ζωές έχουν την ίδια αξία. Εκφράζουμε τη θλίψη μας για τους 4 νεκρούς των σιδηροδρομικών γραμμών της Θράκης. Ας είναι οι τελευταίοι…”.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑