Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 11th, 2018 | by fileto

0

Οι Δεσποτάδες της Θράκης κατά Γαβρόγλου για την Νομική

Μετά τους Δικηγορικούς συλλόγους και οι ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ της Θράκης ξεσηκώθηκαν για την απόφαση Γαβρόγλου που με την ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής στη Πάτρα,  στην ουσία οδηγεί σε συρρίκνωση το Δημοκρίτειο.

Ιδού τι αναφέρουν και οι 4 Μητροπολίτες της Θράκης στο ψήφισμά τους προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Παιδείας κύριο Γαβρόγλου:

Οι Μητροπολίτες της Θράκης παρατηρούμε την αγωνία και τον προβληματισμό της Ακαδημαικής κοινότητος του Δ.Π.Θ., των Δικηγορικών Συλλόγων, των φοιτητών και των θεσμικών φορέων της περιοχής μας και διαπιστώνουμε ότι η εξαγγελία ίδρυσης νέας Νομικής Σχολής στην Πάτρα, μόνο αρνητικές επιπτώσεις θα φέρει στο Δ.Π.Θ. και στον τόπο μας και παράλληλα θα επιβαρύνει έτι περισσότερο τον ήδη επιβαρυμένο από ανεργία κλάδο των δικηγόρων.

Η Θράκη αναμένει την υλοποίηση των δεσμεύσεων του Πρωθυπουργού. Υλοποίηση που ανέλαβε ενώπιον όλων μας στο Περιφερειακό Συνέδριο στην Κομοτηνή, τον Νοέμβριο του 2017 και στο οποίο διακήρυξε την ενίσχυση του Δ.Π.Θ. ως παραγωγικού αναπτυξιακού πόλου της Θράκης.

Συντασσόμεθα με τις αποφάσεις και τις δράσεις των Πρυτανικών Αρχών του Δ.Π.Θ., τις υποστηρίζουμε και τις προσυπογράφουμε.

Ο Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου

Δαμασκηνός

Ο Ξάνθης και Περιθεωρίου

Παντελεήμων

Ο Αλεξανδρουπόλεως

Άνθιμος

Ο Μαρωνείας και Κομοτηνής

Παντελεήμων


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑