Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 14th, 2019 | by fileto

0

Στιβαρός ο πατριωτικός λόγος του Στυλιανίδη

Πάνω από 1000 πολίτες, Μακεδόνες και Θράκες, παραβρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου του Βουλευτή Β Θεσσαλονίκης Σάββα Αναστασιάδη «με αίσθημα ευθύνης» των εκδόσεων Ινφογνώμων, όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης.

Το βιβλίο παρουσιάστηκε στο ξενοδοχείο Porto στη Θεσσαλονίκη. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας Α.Τζιτζικώστας και ο προεδρος ΠΕΔ δήμαρχος Δ.Θεσσαλονίκης κ.Λ. Κυρίζογλου.

Μίλησαν επίσης ο Καθηγητής Α.Συρίγος, ο εκδότης-αναλυτής Σ. Καλεντερίδης και έκλεισε ο συγγραφέας Σ.Αναστασιάδης. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Μ. Κοττάκης.

Τόσο ο συγγραφέας όσο και οι άλλοι ομιλητές ήταν αποκαλυπτικοί, όσον αφορά τον πατριωτικό, ψύχραιμο και στιβαρό εθνικό ρόλο του τ. Βουλευτή Ροδόπης Ε. Στυλιανίδης, ο οποίος συντόνισε,όπως είπαν ως Υπουργός, σημαντικές νομοθετικές και πολιτικές πρωτοβουλίες μαζί με τον Σ. Αναστασιάδη, για την προώθηση εθνικών πολιτικών στη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Β. Ήπειρο, την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, Μικρασιατών και Θρακών και άλλα θέματα.3 (1)

Ο Σ. Αναστασιάδης μάλιστα αποκάλυψε ότι «δύο τουλάχιστον πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας πρότειναν στον Ευριπίδη να μετακομίσει στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, αυτός όμως αρνήθηκε. Έμεινε αφοσιωμένος στη Θράκη και τους συμπατριώτες του βάζοντας το εθνικό συμφέρον πάνω από το προσωπικό όφελος και πληρώνοντας άδικα το τίμημα μένοντας εκτός Κοινοβουλίου…»

Η παρέμβαση του Ευριπίδη Στυλιανίδη συγκίνησε το ακροατήριο, διότι αναφέρθηκε στην προσφυγική ιστορία της οικογενείας του παραλληλίζοντας τη διαδρομή του με αυτή του Πόντιου Σάββα Αναστασιάδη και τόνισε ότι

«Συναντηθήκαμε στην ίδια πολιτική σχολή σκέψης και στο ίδιο κοινοβουλευτικό μετερίζι και δεθήκαμε από την κοινή μας πίστη στις αναλοίωτες αξίες της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού. Ο Σάββας κέρδισε την εκτίμηση μου διότι δε δίστασε να συγκρουστεί ακόμα και με την ηγεσία του κόμματος του, για να υπερασπιστεί όχι το προσωπικό αλλά το εθνικό συμφέρον. Σήμερα είναι λίγοι οι πολιτικοί που απέμειναν να παλεύουν όρθιοι για τις αξίες τους. Αυτοι όμως οι πολιτικοί που προτάσσουν και οριοθετούν τον γνήσιο πατριωτισμό, από τον εθνομηδενισμό και τον εθνικισμό είναι η ζωντανή ελπίδα της πατρίδας μας. Αυτοί δεν αναφέρονται μόνο στο λαό, δηλαδή στους ψηφοφόρους, αλλά στο έθνος, δηλαδή στους νεκρούς και τους αγέννητους Έλληνες, στους πατεράδες και τους παππούδες μας όπου οφείλουμε την ελευθερία και τη δημοκρατία μας, αλλά κυρίως στα παιδιά μας στα οποία χρωστάμε μια καλύτερη Ελλάδα…»


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑