Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 26th, 2019 | by fileto

0

Τα Τενάγη Φιλίππων γίνονται λίμνη….

Αρκετά είναι τα προβλήματα που προκάλεσε η έντονη και συνεχιζόμενη βροχόπτωση των τελευταίων 24ώρων σε αρκετές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Τα τεχνικά συνεργεία των κατά τόπους δήμων και της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καταβάλουν προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπίσουν πλημμυρικά φαινόμενα που παρουσιάστηκαν από την υπερχείλιση του ποταμού Νέστου στην Ξάνθη, αλλά και την υπερχείλιση χειμάρρων στην περιοχή της Δράμας, ενώ στην Καβάλα ο δήμαρχος Παγγαίου ζήτησε να κηρυχθεί Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στο Δήμο Παγγαίου Καβάλας ο δήμαρχος Φίλιππος Αναστασιάδης ζήτησε να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των μεγάλων και εκτεταμένων καταστροφών που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις στην τοπική κοινότητα Χρυσοκάστρου, ενώ έντονα πλημμυρικά φαινόμενα παρουσιάστηκαν και στην παραλία Οφρυνίου, όπου πλημμύρισαν κατοικίες και επαγγελματικοί χώροι.

Στο Δήμο Τοπείρου Ξάνθης, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων νερού που έχει κατεβάσει ο ποταμός Νέστος, πλημμύρισαν οικισμοί του κάμπου χωρίς ωστόσο να παρομοιαστούν μεγάλα προβλήματα.

 

«Φούσκωσε» ο Νέστος

Στο Δήμο Νευροκοπίου Δράμας οι τοπικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς φούσκωσε ο χείμαρρος, ενώ πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα σε διάφορους οικισμούς. Σε πλήρη επιφυλακή είναι οι αρχές, τόσο στο Δήμο Δοξάτου, όσο και μέσα στην πόλη της Δράμας καθώς από την υπερχείλιση των χειμάρρων παρουσιάζονται σε πολλά σημεία πλημμυρικά φαινόμενα και χρειάζεται προσοχή από τους οδηγούς.

Προβλήματα και στην Καβάλα

Η κακοκαιρία Φοίβος προκάλεσε σοβαρά προβλήματα και σε όλο το Νομό Καβάλας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας η κατάσταση στο Δήμο Νέστου περιγράφονταν ως οριακή ενώ η βροχή συνεχίζονταν.

Πολύωρη διακοπή ρεύματος σημειώθηκε στον πρώην Δήμο Φιλίππων.

Σε αγροτική περιοχή κοντά στη Λυδία δέντρο έπεσε στα καλώδια ρεύματος. Σημειώθηκε βλάβη και διακοπή παροχής. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ανέστη Τσουρουκίδη ο ΔΕΔΔΗΕ δεν αντιμετώπισε το περιστατικό όπως έπρεπε. Σε αυτό ενεπλάκη όχημα του Δήμου Καβάλας το οποίο προσπάθησε να διευκολύνει το συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ. Το όχημα του Δήμου «κόλλησε» στις λάσπες κι έτσι η διόρθωση της βλάβης άργησε. Τουλάχιστον 3 ώρες ο πρώην Δήμος Φιλίππων ήταν χωρίς ρεύμα. Ο κ. Τσουρουκίδης επιρρίπτει μεγάλες και πολλές ευθύνες στο συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑