Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 5th, 2019 | by fileto

0

Επένδυση ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για παραγωγή ρεύματος στην Κομοτηνή

Στην κατασκευή μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 660 μεγαβάτ στην Κομοτηνή, με καύσιμο φυσικό αέριο, προϋπολογισμού 300 εκατομμυρίων ευρώ προχωρά ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, κατέθεσε στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αίτηση για χορήγηση ‘Αδειας Παραγωγής με στόχο η κατασκευή της νέας μονάδας να ξεκινήσει εντός του 2020, ώστε να τεθεί σε εμπορική λειτουργεία το καλοκαίρι του 2023.

Όπως ανακοίνωσε ο Όμιλος, κατά τη διάρκεια της περιόδου κατασκευής θα δημιουργηθούν περίπου 500 θέσεις εργασίας, ενώ 100 άμεσες κι έμμεσες θέσεις εργασίας θα προκύψουν κατά την περίοδο λειτουργίας.

Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δραστηριοποιείται στην παραγωγή θερμικής ενέργειας μέσω της συμμετοχής του στην εταιρεία ΗΡΩΝ Α.Ε, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχουν επίσης οι ΕΝGΙΕ (πρώην GDF Suez) και Qatar Petroleum.

Η εταιρεία ΗΡΩΝ Α.Ε δραστηριοποιείται στους τομείς παραγωγής, προμήθειας και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας. Διαθέτει δύο θερμοηλεκτρικές μονάδες παραγωγής ενέργειας με εγκατεστημένη ισχύ 147 MW και 435 MW (ΗΡΩΝ Ι & ΗΡΩΝ ΙΙ αντίστοιχα) στη Βοιωτία

Ο Όμιλος δραστηριοποιείται και στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, μέσω της θυγατρικής ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, η οποία λειτουργεί, κατασκευάζει ή έχει πλήρως αδειοδοτήσει εγκαταστάσεις ΑΠΕ συνολικής ισχύος 1286 MW στην Ευρώπη και την Αμερική.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑