Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 5th, 2019 | by fileto

0

Πωλείται η μαρίνα της Θάσου σε ιδιώτες…

Προσπάθειες για να αναστήσει το βαλτωμένο σχέδιο αξιοποίησης των τουριστικών λιμένων, που σέρνεται από το 2012, καταβάλλει η διοίκηση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, με επίκεντρο αυτή τη φορά τις μαρίνες στο Μανδράκι Ρόδου και στη Μύκονο. Οι δύο συγκεκριμένες μαρίνες φαίνεται πως παίρνουν προτεραιότητα αφού χρειάστηκαν απανωτές «χειρουργικές επεμβάσεις» στον μακρύ κατάλογο του ΤΑΙΠΕΔ με τους τουριστικούς λιμένες.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες η διοίκηση του Ταμείου αναμένεται να προκηρύξει τους δύο διαγωνισμούς, σε δύο στάδια, κατά το μοντέλο που έχει ακολουθήσει σε Χίο και Άλιμο.

Στον πρώτο κύκλο είχαν ενταχθεί οι μαρίνες Αλίμου, Λαυρίου (προορίζονταν για την υποδοχή μεγάλων σκαφών αναψυχής, mega-yachts), Πύλου, Χίου, Αργοστολίου (προβλέπονταν πως θα λειτουργούσε ως μαρίνα πολυτελείας) Αρετσούς και Μυκόνου. Μέχρι σήμερα δεν έχει υπογραφεί καμία σύμβαση παραχώρησης! Ο μοναδικός διαγωνισμός που έχει ολοκληρωθεί αφορά τη μαρίνα της Χίου για την οποία επικράτησε επενδυτικό σχήμα στο οποίο συμμετέχει και η οικογένεια του εφοπλιστή Τσάκου.

Στο δεύτερο πακέτο είχαν ενταχθεί οι μαρίνες Γλυφάδας μαζί με Σερίφου, Πάρου, Νάξου και Ανδρου. Στο τρίτο, οι μαρίνες της Κρήτης (Αγιος Νικόλαος, Ρέθυμνο και τέσσερις μικρότερες) και στο τέταρτο πακέτο οι εγκαταστάσεις σε Ρόδο, Κω, Αστυπάλαια, Πάτμο, Κάρπαθο και Νίσυρο. Στο πέμπτο πακέτο, οι μαρίνες σε Κατάκωλο και Ζάκυνθο και στο έκτο οι υπόλοιπες του Ιονίου (Πάτρα, Κέρκυρα, Λευκάδα, Μεγανήσι, Ιθάκη και Αγ. Ευθυμία). Στο έβδομο πακέτο οι μαρίνες Πλαταμώνα, Σκοπέλου, Σκιάθου και Θάσου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει παραχωρηθεί καμία από τις 46 μαρίνες αν και έχουν μεσολαβήσει έξι χρόνια! Επενδυτής έχει επιλεγεί μόνο για τη μαρίνα Χίου (αφού χρειάστηκε να επαναληφθεί ο διαγωνισμός), ενώ σε καλό στάδιο (οι δεσμευτικές προσφορές υποβάλλονται στις 14 Φεβρουαρίου) βρίσκεται και ο δεύτερος διαγωνισμός για την παραχώρηση της μαρίνας Αλίμου.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑