Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 7th, 2019 | by fileto

0

Θολούρα Πέτροβιτς σε φόντο …γαλάζιο!

Κανείς ακόμη δεν έχει καταλάβει, ποιόν ορίζοντα έχει η υποψηφιότητα την οποία ανακοίνωσε ο Δημήτρης Πέτροβιτς, από την Καβάλα, για την θέση του περιφερειάρχη ΑΜ-Θ.

Σήμερα το μεσημέρι λοιπόν από την αίθουσα του Λούσι στην Καβάλα, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Έβρου ανακοίνωσε το σήμα και το λογότυπο του συνδυασμού του με τον οποίο όπως ανέφερε θα κατέλθει στις περιφερειακές εκλογές για να δώσει όπως ανάφερε «τη μεγάλη μάχη της ανατροπής, για να κάνουμε μια νέα αρχή για τον τόπο μας».

Παράλληλα ο ίδιος δεν ανέφερε αν και ρωτήθηκε γιατί έχει ψυχραθεί με τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, αναφέροντας απλά ότι η πορεία της Περιφερειακής Αναγέννησης της παράταξης του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη, πήρε άλλη κατεύθυνση από το 2016 και μετά (χωρίς να εξηγήσει γιατί ήταν δεξί χέρι για πολύ καιρό με του Χρήστου Μέτιου).

Τέλος ο ίδιος ανέφερε ότι εκφράζει την παράταξη «Περιφερειακή Αναγέννηση» χωρίς να είναι σε θέση να εξηγήσει πως γίνεται αυτό, όταν ένα μεγάλο κομμάτι της παράταξης πήγε στον Χριστόδουλο Τοψίδη και ένα άλλο κομμάτι μικρότερο παραμένει με τον Χρήστο Μέτιο.

Τέλος ο κύριος Πέτροβιτς ανέφερε ότι κατεβαίνει σαν ανεξάρτητος υποψήφιος χωρίς κομματική ταυτότητα, αλλά το σήμα του ήταν βαμμένο σε φόντο γαλάζιο, πράγμα που δεν συνάδει με όσα είπε ότι και επί Παυλίδη ο συνδυασμός του στον Έβρο ήταν πολυσυλλεκτικός, κάτι που ευθέως αμφισβητείται, για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις της περιόδου εκείνης!

Είμαστε έτοιμοι να σηκώσουμε ψηλά την περιφέρειά μας κι αυτό μπορούμε όλοι μαζί να το πετύχουμε”, τόνισε από την Καβάλα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρης Πέτροβιτς.

 

‘Πέντε νόμοι, πέντε δάκτυλα ενωμένα σαν μια γροθιά

”Ο συνδυασμός που γεννιέται στην περιφέρεια Α.Μ.Θ. έχει ιδιαίτερα και διακριτά χαρακτηριστικά. Μια ”Νέα Περιφέρεια” που τον πρώτο λόγο θα έχουν οι πολίτες της, μακριά από κόμματα και οποιεσδήποτε άλλες εξαρτήσεις. Πέντε νόμοι, πέντε δάκτυλα ενωμένα σαν μια γροθιά σε έναν τόπο που δεν περισσεύει κανείς. Στην Α.Μ.Θ. δεν έχουμε την πολυτέλεια των διαφωνιών, των οποιονδήποτε κομματικών αντιπαραθέσεων. Κόμμα μας είναι ο τόπος μας. Αυτό είναι η ”Νέα Περιφέρεια”. Η επόμενη περίοδος που έρχεται μετά τις εκλογές του Μαΐου θα είναι καθοριστική και τα ερωτήματα που θα κληθούμε να απαντήσουμε θα είναι αμείλικτα. Σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας ζητώ από τους πολίτες να με ψηφίσουν και να εμπιστευτούν ως τον νέο περιφερειάρχη Α.Μ.Θ.”, ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Δημήτρης Πέτροβιτς.

”Το επόμενο διάστημα θα καταθέσουμε την αναλυτική μας πρόταση για την διακυβέρνηση της περιφέρειας μας με ανοιχτούς διαλόγους επικοινωνίας με τους πολίτες και σχεδιασμό που θα στηρίζεται σε μετρήσιμα αποτελέσματα”

”Ζητώ να με εμπιστευτούν για να δουλέψουμε την επόμενη μέρα όλοι μαζί, να βρούμε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα. Λύσεις για τα παιδιά μας, λύσεις για τον τόπο μας. Να φτιάξουμε εμείς το δικό μας μέλλον. Να καταστήσουμε την περιφέρειά μας μια πραγματικά ευρωπαϊκή περιφέρεια. Να δημιουργήσουμε μια ισχυρή τοπική κοινωνία με τα δικά της χαρακτηριστικά που θα δίνει δουλειές στους ανθρώπους, που ζουν σε αυτόν τον τόπο. Το επόμενο διάστημα θα καταθέσουμε την αναλυτική μας πρόταση για την διακυβέρνηση της περιφέρειας μας και όλα αυτά με ανοιχτούς διαλόγους επικοινωνίας με τους πολίτες και σχεδιασμό που θα στηρίζεται σε μετρήσιμα αποτελέσματα. Αυτά αποτελούν τα εχέγγυα και την ρεαλιστική προσέγγιση των νέων στόχων μας”, υπογράμμισε στη συνέχεια ο υποψήφιος περιφερειάρχης Α.Μ.Θ.

 

Να χτίσουμε μια νέα περιφέρεια

”Όχι κούφιες υποσχέσεις που ξεχνιούνται την επομένη των εκλογών. Όλοι κρινόμαστε. Εμείς κάνουμε πράξη όσα λέμε. Το έργο μας στον Έβρο είναι η εγγύηση για το αύριο της περιφέρειάς μας. Μέσα στο δυσμενές περιβάλλον των τελευταίων χρόνων πετύχαμε όλα όσα είχαμε δεσμευτεί, αξιοποιώντας πόρους που διαχειριστήκαμε και με τα λίγα κάναμε πολλά. Όπου δεν υπήρχαν διαθέσιμα κονδύλια διεκδικήσαμε. Δεν υπηρετούμε κομματικές γραμμές, αυτό είναι ξεκάθαρο. Μιλάμε μόνο για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Καλώ όλους σε ενεργή συστράτευση, να εργαστούμε από κοινού, να μπορέσουμε να ονειρευτούμε ξανά κι εμείς και τα παιδιά μας. Να χτίσουμε μια νέα περιφέρεια που μας αξίζει, ανεξάρτητη από εξαρτήσεις, ιδιοτέλειες και προσωπικές σκοπιμότητες, αυτάρκη σε αγαθά και ικανούς ανθρώπους, αλληλέγγυα και ανθρωποκεντρική, ευρωπαϊκή, ισότιμη και υπερήφανη”, τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Πέτροβιτς.

 

Τα τραίνα που θύμισαν Καμμένο!

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Πέτροβιτς κλήθηκε να σχολιάσει τη διάσπαση της ”Περιφερειακής Αναγέννησης”, η οποία όπως είπε από το 2016 και μετά, ύστερα κι από τον θάνατο του Γ. Παυλίδη, αλλαγές συμπεριφορών εκτροχίασαν την παράταξη.

”Το τρένο πρέπει να ξαναμπεί στις ράγες (αυτά έλεγε και ο Καμμένος στον Τσίπρα). Το 2016 η ”Περιφερειακή Αναγέννηση” έκλεισε τον κύκλο της, όταν εξέλιπε ο άνθρωπος που μας ένωνε. Η ”Νέα Περιφέρεια” είναι η επόμενη μέρα της ”Περιφερειακής Αναγέννησης”, επισήμανε σχετικά.

”Στην πορεία της ”Περιφερειακής Αναγέννησης” το 2016 είδαμε ότι διαφοροποιήθηκε η κατεύθυνση και ο προορισμός. Η συνοχή της παράταξης διαταράχθηκε.  Δεν έχω πρόβλημα με τον κ. Μέτιο. Όμως δεν μπορείς να έχει εργαλεία το 2017 και να δίνεις χρήματα το 2019.  Θεωρώ ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος”

Για τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στον κ. Μέτιο είπε: ”Σέβομαι κι εκτιμώ βαθιά τον κ. Μητσοτάκη, τον οποίο γνωρίζω προσωπικά. Πρέπει να πω όμως ότι στην πορεία της ”Περιφερειακής Αναγέννησης” το 2016 είδαμε ότι διαφοροποιήθηκε η κατεύθυνση και ο προορισμός. Η συνοχή της παράταξης διαταράχθηκε. Για το ότι η παράταξη έφτασε σε αυτήν την κατάσταση δεν ευθύνομαι εγώ.  Γιατί δεν υπήρξε ταύτιση, συνεννόηση, ενότητα; Ο καθένας χαρακτηρίζεται από τις πράξεις του. Τις αποφάσεις παίρνει ο καπετάνιος. Εμείς είμαστε χωρικοί αντιπεριφερειάρχες. Δεν έχω πρόβλημα με τον κ. Μέτιο. Όμως δεν μπορείς να έχει εργαλεία το 2017 και να δίνεις χρήματα το 2019. Η καθυστέρηση και η κωλυσιεργία προκαλεί ανωμαλία σε γενικότερους τομείς, όπως η ανάπτυξη. Πρέπει να παίρνεις άμεσα αποφάσεις κι όχι προεκλογικά. Θεωρώ ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Δεν υπάρχουν αντίπαλοι για εμένα σε προσωπικό επίπεδο. Αντίπαλοί μου είναι τα προβλήματα, όχι τα πρόσωπα”.

Καταληκτικά ο κ. Πέτροβιτς εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο συνδυασμός του θα καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο και δήλωσε ανοιχτός σε οποιαδήποτε συνεργασία.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑