Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 8th, 2019 | by fileto

0

Μαυρογιαλούριες τακτικές στις πεσμένες γέφυρες…

Στις «μαυρογιαλούρικες» τακτικές που επανήλθαν εξαιτίας της προεκλογικής περιόδου, τη στιγμή που ο λαός συνεχίζει να βιώνει τις ελλείψεις σε βασικές υποδομές και δημόσια έργα για την κάλυψη των αναγκών του, στέκεται η κοινή δήλωση του υποψηφίου περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Δημήτρη Παπατολίδη και του περιφερειακού συμβούλου Χρήστου Τρέλλη.

Όπως τονίζουν, ο λαός της περιοχής «έχει χορτάσει από τα προεκλογικά “θα” όλων όσοι υπηρετούν τη στήριξη της ανάπτυξης της περιοχής μας με μοναδικό κριτήριο την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών», ενώ θέτουν ερωτήματα προς όλους τους υποψήφιους όλων των κομμάτων, αλλά και των λεγόμενων ανεξάρτητων. Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι «οι δήμοι και οι Περιφέρειες με πρωταγωνιστές ανθρώπους δοκιμασμένους αγωνιστές για το συμφέρον του λαού πρέπει να πρωτοστατήσουν στον αγώνα για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών που είναι πολύ περισσότερες από τις “προεκλογικές γέφυρες”. Για αυτό παντού πρέπει να στηρίξουν τους υποψήφιους της “Λαϊκής Συσπείρωσης”».

γεφυρα Κομψάτοςγεφυρα νοσοκομείοΑναλυτικά η κοινή δήλωση:

«Φαίνεται πως η προεκλογική περίοδος επανέφερε τις “μαυρογιαλούρικες” τακτικές στη φαρέτρα όλων των εν ενεργεία εκλεγμένων, αλλά και των υποψηφίων στους δήμους και την Περιφέρειας της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με μοναδική εξαίρεση τους υποψήφιους και εκλεγμένους της “Λαϊκής Συσπείρωσης”. Διόλου τυχαία ξαφνικά συζητάμε για μια σειρά έργων που είχαν μπει στο συρτάρι όλο το προηγούμενο διάστημα. Από τη γέφυρα της Καβάλας, τη γέφυρα του Παρανεστίου, του Πιλήματος και των Κιμμερίων στην Ξάνθη ως τη γέφυρα του Κομψάτου στη Ροδόπη.

Ο λαός της περιοχής μας, που συνεχίζει να βιώνει τις ελλείψεις σε βασικές υποδομές και δημόσια έργα για την κάλυψη των αναγκών του, έχει χορτάσει από τα προεκλογικά “θα” όλων όσοι υπηρετούν τη στήριξη της ανάπτυξης της περιοχής μας με μοναδικό κριτήριο την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Προς όλους τους υποψήφιους όλων των κομμάτων, αλλά και των λεγόμενων ανεξάρτητων, με εξαίρεση τους εκλεγμένους της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, μπαίνουν ορισμένες δύσκολες ερωτήσεις:

  • Πόσες φορές για τα παραπάνω, αλλά και για πολλά άλλα έργα στήριξης των αναγκών του λαού μας έχετε αρνηθεί να προχωρήσετε με τη δικαιολογία “μη επιλέξιμο”;
  • Τι θέση παίρνετε στο κρίσιμο ερώτημα: Ποιος πληρώνει αυτά τα έργα; Όπως για παράδειγμα στο ζήτημα των διοδίων της Εγνατίας Οδού που όλοι μαζί αποδέχεστε…
  • Γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα καταψηφίζατε τις προτάσεις της “Λαϊκής Συσπείρωσης” για έργα εξίσου μεγάλης σημασίας όπως τα έργα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας;

Η απάντηση επιβεβαιώθηκε προσφάτως από το δημόσιο απολογισμό για το 2018 του περιφερειάρχη κ. Μέτιου, όταν μας ενημέρωσε πως μόνο για το 2018 η Περιφέρεια μας χάρισε σε επιχειρηματικούς ομίλους για επενδύσεις περίπου 80 εκ. ευρώ όταν για έργα δημοσίου συμφέροντος δαπανήθηκαν μόλις 25 εκ. ευρώ. Κι αυτά με ερωτηματικό για το τι εννοούν “δημόσιο συμφέρον”.

Οι δήμοι και οι περιφέρειες με πρωταγωνιστές ανθρώπους δοκιμασμένους αγωνιστές για το συμφέρον του λαού πρέπει να πρωτοστατήσουν στον αγώνα για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών που είναι πολύ περισσότερες από τις “προεκλογικές γέφυρες”. Για αυτό παντού πρέπει να στηρίξουν τους υποψήφιους της “Λαϊκής Συσπείρωσης”».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑