Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 8th, 2019 | by fileto

0

Ποιά Περιμετρική Καβάλας, θέλει ακόμη 10 μελέτες!

Απαντώντας στα λεγόμενα του υποψηφίου περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Κώστα Κατσιμίγα, ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, και θέλοντας να αμφισβητήσει τα λεγόμενά του περί ωριμότητας μελετών του έργου της Περιμετρικής Καβάλας (κάτι το οποίο έλεγε και υποστήριζε και η δήμαρχος Καβάλας σε δηλώσεις της, προφανώς παρασυρμένη από λεγόμενα του περιφερειάρχη), αναφέρει ότι το έργο της ολοκλήρωσης της Περιμετρικής Καβάλας δεν έχει ωριμότητα και ότι θέλει άλλες 10 μελέτες για να ολοκληρωθεί ο φάκελός του!

 

Η απάντηση Μέτιου στον Κατσιμίγα!

«Μετά τις ανακοινώσεις που έκανα για την εξασφάλιση χρηματοδότησης και τη δρομολόγηση των έργων της γέφυρας στο παλιό νοσοκομείο, της περιμετρικής οδού, του δρόμου προς το αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος και των κόμβων Πέρνης και Οφρυνίου στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, πολλοί θέλησαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους παραποιώντας την πραγματικότητα.

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του κ. Κατσιμίγα, κατανοώ την ανάγκη του να ασκήσει κριτική, δυστυχώς για εκείνον όμως υποπίπτει σε σοβαρά λάθη. Και απορώ γιατί το κάνει, από τη στιγμή που γνωρίζει πολύ καλά τις διαδικασίες παραγωγής έργων.

Θα του υπενθυμίσω λοιπόν, γιατί μάλλον το έχει ξεχάσει, ότι η κυβέρνηση δεν εγκρίνει καμία χρηματοδότηση για έργο χωρίς να έχει προηγηθεί η υποβολή συγκεκριμένου και τεκμηριωμένου αιτήματος από τον Περιφερειάρχη.

Σε ό,τι αφορά την περιμετρική οδό της Καβάλας για παράδειγμα, στην οποία επικεντρώνει ένα μεγάλο μέρος της κριτικής του ο κ. Κατσιμίγας, το έργο αυτό το ζήτησε από την Περιφέρεια η Δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα, μετά την υποχώρηση της γέφυρας μπροστά από το παλιό νοσοκομείο και τη σχετική συζήτηση που ξεκίνησε στην τοπική κοινωνία.

Εμείς αξιολογήσαμε την αναγκαιότητα επιτάχυνσης του έργου και υποβάλαμε πρόταση στο Υπουργείο να χρηματοδοτηθεί το συγκεκριμένο έργο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειάς μας, πρόταση η οποία εγκρίθηκε από τον κ. Υπουργό στις 28 Δεκεμβρίου 2018.

katsimigas-metios-2Να μη σχολιάσω δε το γεγονός ότι ο κ. Κατσιμίγας υποστηρίζει ότι το έργο της περιμετρικής της Καβάλας έχει δήθεν ωριμότητα επιπέδου οριστικής μελέτης, κάτι το οποίο υποτίθεται ότι εμείς αγνοούμε. Θα παραθέσω μόνο τις μελέτες που χρειάζονται να γίνουν και οι οποίες δεν είναι λιγότερες από δέκα (!):

1. Μελέτη Τοπογραφίας και Κτηματολογίου

2. Μελέτη Οδοποιίας και μελέτη Σήμανσης-Ασφάλισης

3. Υδραυλική μελέτη

4. Γεωλογική μελέτη

5. Γεωτεχνική μελέτη-αξιολόγηση

6. Γεωερευνητικές εργασίες

7. Μελέτες τεχνικών (γεφυρών-συρράγων)

8. Έλεγχος τεχνικών

9. Μελέτη ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων

10. Μελέτη αποκατάστασης τοπίου

Για την πραγματοποίηση όλων αυτών των μελετών διαθέτουμε 2 εκατομμύρια ευρώ και συμφωνήσαμε με την Εγνατία Οδός ΑΕ να αναλάβει αυτή την άμεση ολοκλήρωσή τους.

Αναρωτιέμαι ποιος αγνοεί τί κ. Κατσιμίγα».

Περιμένουμε με αγωνία την απάντησή του μπας και βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα τελικά. Εκείνο που καταλαβαίνουμε ότι επί παρούσας διοίκησης Περιφέρειας ΑΜ-Θ Περιμετρική δεν βλέπουμε ούτε με το κυάλι!


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑