Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 13th, 2019 | by fileto

0

Απατεώνες ψάχνουν θύματα επιχειρηματίες στην ΑΜ-Θ

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Επιμελητήριο Καβάλας, ενημερώνει τα μέλη του και τον επιχειρηματικό κόσμο της Καβάλας, ότι: «Το Επιμελητήριο Καβάλας θα ήθελε να επιστήσει την προσοχή όλων σας, σε φαινόμενα που έχουν παρουσιασθεί τις τελευταίες ημέρες από επιτήδειους, που προσπαθούν να εξαπατήσουν επιχειρήσεις-επιχειρηματίες, λέγοντας τους τηλεφωνικά ότι είναι από την Δ/νση Υγιεινής ή κάποια άλλη Δημόσια Υπηρεσία, για να τακτοποιήσουν διάφορα θέματα ή να προτείνουν διάφορα προγράμματα ΕΣΠΑ και ζητούν την καταβολή χρημάτων προκειμένου να αποστείλουν υλικό ή διάφορες άλλες δικαιολογίες.

Παρακαλούμε να ζητάτε σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή την οποιαδήποτε προσφερόμενη υπηρεσία, καθώς χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, δεδομένου ότι αυτά είναι παραπλανητικά τηλεφωνήματα τα οποία έχουν ως μόνο στόχο την εξαπάτηση σας με την καταβολή χρηματικών ποσών.

Για κάθε πρόσθετη διευκρίνιση μπορείτε να απευθυνθείτε στις υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Καβάλας στο τηλέφωνο 2510 222212 και στο email info@chamberofkavala.gr.

Με εκτίμηση, ο πρόεδρος Μάρκος Δέμπας.

 

Τι κάνουν οι απατεώνες

Με το πρόσχημα ότι το στοχοποιημένο θύμα δήθεν έχει εκκρεμότητα  με τις δημόσιες υπηρεσίες, δέχονται τηλεφώνημα ή από «πακιστανικό» τηλέφωνο ή από απόκρυψη και ακούνε στην άλλη μεριά του «σύρματος» τον απατεώνα ή την απατεώνισσα κατά περίπτωση να λέει ότι τηλεφωνούν είτε από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας είτε από κάποια άλλη δημόσια υπηρεσία, και να ζητούν χρηματικά ποσά, 100-200 ή 300 ευρώ επίσης κατά περίπτωση τα οποία θα πρέπει να καταθέσουν σε συγκεκριμένο λογαριασμό ώστε να κλείσουν εκκρεμείς υποθέσεις τους στέλνοντας και κάποια δικαιολογητικά σε κάποια διεύθυνση της Αθήνας, η οποία και φυσικά είναι …μαϊμού.

Αν το στοχοποιημένο θύμα πέσει στα πλοκάμια τους, ακολουθεί τις εντολές τους και φυσικά αποχαιρετά τα χρήματα που έστειλε, ελπίζοντας ότι έχει ολοκληρώσει την αποστολή του, όσον αφορά το εκκρεμές θέμα του.

Το πιο φοβερό είναι ότι τηλεφώνησαν και σε θύμα που βρισκόταν στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας και κόντεψε να του πέσει το τηλέφωνο από τα χέρια. Θορυβήθηκε και μετά ξεκίνησε η διαδικασία εξερεύνησης της υπόθεσης ώσπου κατέληξαν με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκο Δέμπα, ότι πρόκειται για κύκλωμα απατεώνων!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑