Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 26th, 2019 | by fileto

0

Ομάδα νεαρών που έκλεβαν στα χέρια της αστυνομίας

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου, έξι (6) κλοπές από καταστήματα στο νομό Έβρου και μία (1) απόπειρα κλοπής από το ΚΤΕΛ Διδυμοτείχου, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 3 έως 24-2-2019.

Συνελήφθησαν, το πρωί της 25-2-2019, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 22, 20 (άντρες) και 25 (γυναίκα) ετών, καθώς επίσης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ακόμη 21χρονου ημεδαπού, που βρίσκεται έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας για κλοπές, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση.

Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι οι τρεις δράστες, ηλικίας 22, 21 και 20 ετών, το παραπάνω χρονικό διάστημα, ενεργώντας είτε από κοινού είτε ο 22χρονος μαζί με τον 20χρονο, διέπραξαν έξι (6) κλοπές από καταστήματα σε χωριά του βόρειου Έβρου και την Ορεστιάδα καθώς και μία (1) απόπειρα κλοπής από τον χώρο του ΚΤΕΛ Διδυμοτείχου.

Κατά τη διάπραξη των κλοπών οι δράστες αφαίρεσαν μεταξύ άλλων:

  • το χρηματικό ποσό των 1.900 ευρώ περίπου
  • 2 ηλεκτρονικές συσκευές
  • 2 κινητά τηλέφωνα
  • διάφορα προϊόντα και πακέτα τσιγάρων

Στην κατοχή της 25χρονης βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων από την κλοπή του καταστήματος που διαπράχθηκε την 24-2-2019, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον δικαιούχο του.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 20χρονου, προέκυψε επίσης ότι, εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 20 ναρκωτικά δισκία, ένα ζευγάρι γάντια και ένα περιλαίμιο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑