Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 13th, 2019 | by fileto

0

Πάτωσε η Synergia της Ξάνθης …απουσία εκθετών και επισήμων

Θα περίμενε κανείς ότι κάτι οι εκλογές, κάτι η υποψηφιότητα Μέτιου να έδινε αίγλη στην 5η Θρακομακεδονική «Συνέργεια», που πραγματοποιήθηκε στην γειτονική Ξάνθη, με καλό καιρό, αλλά απουσίαζαν τόσο οι εκθέτες, όσο και οι επισκέπτες και το περίεργο, απουσίαζαν και οι επίσημοι.

Υποτίθεται ότι η Συνέργεια έχει ως σκοπό την ανάδειξη των παραγόμενων προϊόντων στην ΑΜ-Θ, την ενίσχυση της ενδοπεριφερειακής κατανάλωσης και την διασύνδεση τους με τον τομέα του Τουρισμού. Τόσο η ενίσχυση, όσο και η διασύνδεση, έχουν ως στόχο την αύξηση των παραγόμενων προϊόντων, καθώς και την ενσωμάτωσή τους στο μενού των τοπικών μονάδων εστίασης και των ξενοδοχείων, ιδιαίτερα στο πρωϊνό. Από τη στιγμή που θα υπάρχει μια αλυσίδα στέρεη για την διάθεση των προϊόντων, αυτό θα σημάνει ενασχόληση των νέων ανθρώπων με το κομμάτι αυτό, καθώς θα απαιτείται τα προϊόντα να έχουν σταθερή και μόνιμη ροή κρατώντας τη συνέπεια και τη συνέχεια της αλυσίδας.

Από την Καβάλα παρών είχαμε μόνο από μία μονάδα με ακτινίδια και μέλι από τη Θάσο!

Η πρόχειρη διοργάνωση είχε σαν αποτέλεσμα εφόσον η ΕΜΥ έδινε βροχές μα ακυρωθούν οι προγραμματισμένες ημερίδες και συναντήσεις αγροτών και εταιρειών τροφοδοσίας.

Το ερώτημα πάντως που προκύπτει από την διοργάνωση αυτή που έγινε σε όλες τις πρωτεύουσες των Νομών της Περιφέρειας, είναι κάποια στιγμή από την διοίκηση της Περιφέρειας να δώσουν και έναν απολογισμό της όλης αυτής δράσης μια και δαπανήθηκαν πολλά χρήματα και έχουν υποχρέωση στην μνήμη του αείμνηστου περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη που ήταν ο εμπνευστής της.

Θα πρέπει να απαντηθεί, για παράδειγμα πόσα ξενοδοχεία ενσωμάτωσαν τα τοπικά προϊόντα στο μενού τους ή ακόμα πόσα έχουν μια μικρή προβολή του στους χώρους τους. Πόσες μονάδες εστίασης εμπιστεύθηκαν τα τοπικά προϊόντα, η ακόμα τις παραδοσιακές συνταγές για τους επισκέπτες που θέλουν να γευθούν την τοπική γαστρονομία;

Επίσης πόσοι αγρότες συνήψαν σχέσεις με άλλους επαγγελματίες , ξενοδόχους, προμηθευτές στον κλάδο της τροφοδοσίας, ή οπουδήποτε αλλού θα μπορούσαν να διατεθούν τα προϊόντα τους;

Αυτός ο δημόσιος απολογισμός δεν έχει γίνει από την Περιφέρεια, προκειμένου με στοιχεία να γνωρίζουμε πόσο η Συνέργεια βοηθάει και ποιους.

Ελπίζουμε ο κύριος Μέτιος και όσοι εμπλέκονται κάποια στιγμή έστω και προεκλογικά να το πράξουν, για να μάθουμε κι εμείς …πόσα πουλιά έπιασαν!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑