Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 15th, 2019 | by fileto

0

Η Τσανάκα είναι μια παρωχημένη δήμαρχος!

Μάκης Παπαδόπουλος: «Αναλαμβάνω την ευθύνη να σταματήσω την παρακμή και την εγκατάλειψη στον Δήμο μας»

 Ενώ οι δημοτικές παρατάξεις έχουν παρουσιάσει το σχέδιό τους για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας, και επίσης είμαστε 10 μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές, η κ. Τσανάκα δεσμεύει την επόμενη διοίκηση του Δήμου να κάνει εργασίες ανάπλασης στην κεντρική πλατεία και “πετάει χρήματα” (300.000 ευρώ περίπου!) σε μία ανάπλαση που θα ξανα-αλλάξει!

Η απόφαση αυτή αποτελεί προσβολή για τις δημοτικές παρατάξεις και πλήγμα για τη συνεννόηση που απαιτεί η μεταρρύθμιση του “Κλεισθένη”. Η κ. Τσανάκα για άλλη μια φορά δείχνει το “διπλό της πρόσωπο”: από μπροστά είναι υπέρ της συνεννόησης και από πίσω επιβάλλει τις δικές αποφάσεις, χωρίς τη συναίνεση κανενός. Αυτό λέγεται ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ Πρόταση ανάπλασης κεντρικής πλατείας [1.1] (1) Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ Πρόταση ανάπλασης κεντρικής πλατείας [2.1] (1) Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ Πρόταση ανάπλασης κεντρικής πλατείας [3.1] (1)Η πρόταση που παρουσιάζουμε σήμερα στη συνέντευξη τύπου (και για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας και γενικότερα του κέντρου της πόλης) περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ενιαίου χώρου περιπάτου από την οδό Κουντουριώτου μέχρι τον Δημοτικό Κήπο (βλ. βίντεο παρουσίασης ανάπλασης):

  • με πεζοδρόμηση των παράπλευρων της πλατείας οδών Δοϊράνης και Ίωνος Δραγούμη
  • με υπογειοποίηση της οδικής σύνδεσης της οδού Ομόνοιας με την οδό Βενιζέλου κάτω από την κεντρική πλατεία
  • με δημιουργία διώροφου χώρου στάθμευσης 550 θέσεων κάτω από την κεντρική πλατεία
  • με πλήρη ανάπλαση της πλατείας (με βασικά στοιχεία το πράσινο με χαμηλή βλάστηση, νερό, δομικά υλικά και φωτιστικά σώματα φιλικά προς το περιβάλλον).

Η πρότασή μας στοχεύει σε ένα έργο πνοής και αναπτυξιακής προοπτικής, καθώς αποσυμφορίζει την κίνηση και την στάθμευση στο κέντρο της πόλης και δημιουργεί ωφέλειες τόσο σε επίπεδο αισθητικής όσο και βιοκλιματικής παρέμβασης.

Την ίδια στιγμή, η ακτή της Καλαμίτσας βρίσκεται σε κατάσταση εγκατάλειψης και παρακμής. Κατεστραμμένες καμπίνες, σπασμένα κάγκελα, σκουριασμένοι πάγκοι, βρωμιά και σκουπίδια στην άμμο, όλα αυτά ντροπιάζουν και δυσφημίζουν την εικόνα της τουριστικής Καβάλας σε μία από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες μέσα στην πόλη. Αποτέλεσμα αυτής της εγκατάλειψης είναι η απώλεια της Γαλάζιας Σημαίας…

Δυστυχώς, μετά από την πτώση της γέφυρας έχουμε την υποστολή της Γαλάζιας Σημαίας της Καλαμίτσας…

Η κ. Τσανάκα αγνοεί ότι η πιο ουσιαστική αρμοδιότητα του Δημάρχου είναι η προάσπιση των συμφερόντων των δημοτών μας.

Ποιος χάνει από τα «πεταμένα» χρήματα της κεντρικής πλατείας, αλλά και από τη γκρεμισμένη γέφυρα και τη διαλυμένη παραλία της Καλαμίτσας; Οι δημότες!

Με όραμα, με σχέδιο, με σκληρή δουλειά, με ικανή ομάδα,

με έναν ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ,

 ανεβάζουμε τον τόπο μας ψηλά, εκεί που του αξίζει!

Μάκης Παπαδόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑