Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 24th, 2019 | by fileto

0

Δεν χαρίστηκε σε κανέναν ο Γιώργος Καλαντζής

«Ενωμένοι Μπορούμε» είναι το μήνυμα του π. υπουργού, π. Αντιπροέδρου της Βουλής και  υποψήφιου Βουλευτή ΝΔ  Καβάλας κ Γιώργου Καλαντζή που  το μεσημέρι έδωσε τη πρώτη του συνέντευξη πρίν από την  εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου, στην δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας παρουσία πολλών δημοσιογράφων , υποστηρικτών του και φίλων του.

Όπως είπε ο κ Καλαντζής όλα αυτά τα χρόνια πορευτήκαμε μαζί, με ειλικρίνεια και καθαρό πολιτικό λόγο.  Με εμπιστευτήκατε και συνεχίζω να σας κοιτώ όλους στα μάτια. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης σας ζητώ να δώσουμε όλοι μαζί έναν νέο αγώνα για μια καλύτερη Καβάλα και μια καλύτερη Ελλάδα.

Ο κ  Καλαντζής αναφέρθηκε σε πολλά ζητήματα κάνοντας αρχικά αναφορά στην εξομολόγηση που θέλησε να κάνει σχετικά με την αγωνία που πέρασε μέχρι να εδραιωθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη η θέση του στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ.  Και αυτή η αγωνία οφείλεται σε έναν άνθρωπο που διέδιδαν ότι δεν θα είμαι στο ψηφοδέλτιο και μετέφεραν αυτή την αμφιβολία παντού. Τώρα όμως διαψεύσθηκαν. Μίλησε επίσης και στην στήριξη που δέχτηκε από τον Γιάννη Παναγιωτόπουλο όταν συνέβαιναν όλα αυτά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μείνει στην ιστορία ως ο μεγάλος απατεώνας

Αναφερόμενος στον Σύριζα είπε πως δεν υπήρχε στο κόμμα αυτό, συνέπεια στον λόγο και τα έργα του. Στην ιστορία δεν θα μείνει ως ο μεγάλος απατεώνας.

Υποσχέθηκε κατάργηση των μνημονίων, όμως ο ίδιος ο Τσίπρας πήρε νέα μέτρα . Ήδη είχαμε βγεί από τα μνημόνια ακόμα απ τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο. Υποσχέθηκε κατάργηση του ΕΝΦΙΑ όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα είναι οριζόντιος για όλους. Υποσχέθηκε ότι δεν θα κόψει τις συντάξεις , ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο και όμως κόπηκε το ΕΚΑΣ ,  αυξήθηκε η εισφορά στον ΕΟΠΥΥ και μπήκε φόρος φωτιά στον ειδικό φόρο για τα καύσιμα. Την μείωση δε του φόρου που ψήφισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν την ψήφισε ο Τσίπρας.

Το θέμα της Μακεδονίας δυστυχώς άρχισε να ξεχνιέται και αυτό με λυπεί. Μακεδόνας επαγγελματίας που  ψηφίζει Σύριζα εγκληματεί απέναντι στην οικογένεια τους και τα παιδιά του. Ο Τσίπρας είναι αυτός που δέχτηκε την ύπαρξη υπερταμείου. Εκεί που μένω έκπληκτος είναι πως μερικοί άνθρωποι όπως ο Ραγκούσης, η Ξενογιαννακοπούλου, η Κατσέλη, ψήφισαν το 1ο μνημόνιο, ενώ εμείς το καταργήσαμε.

«Εγκληματεί όποιος Μακεδόνας και επαγγελματίας ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ»

Αναφερόμενος στο μείζον θέμα της ονομασίας του γειτονικού κρατιδίου και της συμφωνίας των Πρεσπών ο υποψήφιοςβουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας τόνισε με έμφαση ότι η κυβέρνηση του ΚώσταΚαραμανλή είχε δεχθεί γεωγραφικό προσδιορισμό χωρίς να συζητάει καθόλου το θέμα της Μακεδονικής ταυτότητας και της γλώσσας τα οποία δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Επίσης, τόνισε, ότι η κυβέρνηση Σαμαρά ήταν κατηγορηματικά αντίθετη στη δημιουργία υπερταμείου στο οποίο θα υποθηκευτεί για 99 χρόνια η δημόσια περιουσία της Ελλάδας, όρο που επίσης δέχθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ολοκληρώνοντας την αναφορά του  ο πρώην υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά «θεωρώ ότι εγκληματεί απέναντί στην πατρίδα και τα παιδιά του όποιος Μακεδόνας και επαγγελματίας ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ».

Τα δικά μας θέματα και οι προτεραιότητες

Η συμβολή μου είπε ο κ Καλαντζής ήταν μεγάλη για την διατήρηση του εργοστασίου λιπασμάτων. Το εργοστάσιο τώρα λειτουργεί χάρις των θέσεων του Κώστα Καραμανλή και των δικών μου προτάσεων και προσπαθειών. Η Καβάλα επι Καραμανλή πήρε τις ίδιες επιδοτήσεις με την Θράκη όταν ήμουν υπουργός Μακεδονίας-Θράκης. Και τώρα με την δική μας κυβέρνηση, ότι ισχύει για την Θράκη θα ισχύει και για την Μακεδονία. Θα είναι το πρώτο πράγμα που θα περάσει στο πρώτο νομοσχέδιο.

Μεσόγεια χάραξη. Η σύνδεση Καρβάλης- Τοξοτών είναι κάτι εύκολο και θα γίνει. Είναι από τα βασικά έργα που θα ξεμπλοκάρω όταν γίνουμε κυβέρνηση καθώς και ο Οδικός Άξονας Ε 61 που θα συνδέει την Καβάλα με την Δράμα και θα εξυπηρετήσει το εμπόριο και τις μεταφορές. Ο κ Καλαντζής μίλησε επίσης για την έμπρακτη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την δημιουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο ΓΝΚ, την υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα, την υιοθέτηση σύγχρονων μεθόδων για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας ,την προβολή της πολιτισμικής μας ταυτότητας, μέσα από την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων, της Λυδίας, της διαδρομής του Αποστόλου Παύλου και της Θάσου που είναι η κορωνίδα του τουρισμού στην περιοχή καθώς και σημεία ανάδειξης παγκόσμιου ιστορικού ,θρησκευτικού και τουριστικού ενδιαφέροντος. Αναφέρθηκε επίσης και στο εμπορικό λιμάνι, λέγοντας πως θα φροντίσουμε να έρχονται στο Φίλιππος Β πολύ περισσότερα κοντέινερ.

 Τιμή σε όσους προσέφεραν στην Καβάλα

Στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς όλους εκείνους, που όπως είπε προέρχονται από «παρθενογένεση» στην πολιτική, έκανε μια άκρως τιμητική αναφορά σε παλιά πρόσωπα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της Καβάλας όπως του Γιώργου Παναγιωτόπουλου, του Νικόλαου Μάρτη, του Γιάννη Τσακλίδη, του Δημοσθένη Δημοσθενόπουλου, του Ευάγγελου Ευαγγελίου, του Λευτέρη Αθανασιάδη, του Στάθη Εριφυλλίδη, σημειώνοντας με έμφαση «ότι καθένας από τη δική του μεριά και τη θέση που υπηρέτησε πρόσφερε στον τόπο και με τις αποφάσεις που έλαβε βοήθησε στην υλοποίηση έργων που συνέβαλαν καθοριστικά στην ανάπτυξη της περιοχής και στη βελτίωση της ποιότητα ζωής των πολιτών».

Εδώ γεννήθηκα και εδώ θα μείνω. Η πόρτα μου θα είναι ανοικτή για όλους

Ολοκληρώνοντας την μακροσκελή του συνέντευξη ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας της ΝΔ κ Γιώργος Καλαντζής, είπε πως εδώ γεννήθηκα, δούλεψα, πολιτεύτηκα και εδώ θα μείνω. Αν ο  κόσμος με τιμήσει με την ψήφο του,  υπόσχομαι πως θα κάνω αυτό που ξέρω καλά. Δεν θα υπάρξει κλειστή πόρτα από μένα για τους συμπολίτες μου. Θα ασχοληθώ με τα μεγάλα θέματα  που θα δώσουν λύσεις, ζωή και ανάπτυξη στην Καβάλα.

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑