Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 25th, 2019 | by fileto

0

Ορκίστηκε ο Γιάννης Ζαμπούκης

Στην παραλιακή λεωφόρο της Αλεξανδρούπολης με φόντο τον Φάρο ορκίστηκε χθες η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Αλεξανδρούπολης και ο νέος δήμαρχός της Γιάννης Ζαμπούκης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον αγιασμό που τέλεσε ο Σεβασμιότατος  Άνθιμος και μετά έγινε η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη και των δημοτικών και τοπικών συμβούλων με θρησκευτικό όρκο στο Ευαγγέλιο.

Στη συνέχεια ορκίστηκαν στο Κοράνι οι μουσουλμάνοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και με πολιτικό όρκο όσοι από τους νεοεκλεγέντες ανήκουν στην “Λαϊκή Συσπείρωση”, οι ανήκοντες δηλαδή στο ΚΚΕ.

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανούπολης και Σαμοθράκης Άνθιμος πήρε στη συνέχεια τον λόγο και μεταξύ άλλων τόνισε: “Η πόλη μας βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας της και στην πιο καθοριστική για το μέλλον της. Έφτασε σήμερα να συζητείται και να θεωρείται το ισχυρό χαρτί σε συζητήσεις ηγετών περί τα γεωπολιτικά της περιοχής. Το ζητούμενο είναι η ενότητα όλων μας και η συνεργασία, προκειμένου να επιτευχθεί ο κοινός στόχος, που είναι η ανάπτυξη της περιοχής μας και ο ρυθμιστικός ρόλος της πόλης μας, επ’ ωφελεία των πολιτών της.

Είναι αλήθεια, ότι το προεκλογικό κλίμα ψύχρανε και πόλωσε τους πολίτες και είναι εξάπαντος ανάγκη να θεραπευθεί αμέσως. Οι πολίτες σας θέλουμε όλους όχι απλώς εργαζομένους, αλλά συνεργαζόμενους για τον κοινό σκοπό. Ο διάλογος, η συναίνεση και η συνεργασία μεταξύ των παρατάξεων και των δημοτικών συμβούλων, είναι αδήρητη ανάγκη που δεν επιδέχεται αναβολή. Θέλουμε όχι απλώς τυπικές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου αλλά ομόφωνες αποφάσεις για τα μεγάλα θέματα του τόπου μας.

Σας παρακαλώ λοιπόν ο επίσκοπος σας, ξεχάστε όσα ακούστηκαν πριν τις εκλογές και σπίλωσαν, απομείωσαν ή ευτέλισαν το λεγόμενο πολιτικό πολιτισμό. Απελευθερωθείτε παρακαλώ από τα δεσμά της δημοσιογραφίας, που απομυζά την ικμάδα της δημοκρατίας και τότε ζητήστε από όλους μας να εργαστούμε υπό την καθοδήγηση σας ώστε οι πολίτες να κερδαίνουν, η πόλη μας να μεγαλύνεται και το όνομα σας να γραφεί όχι απλά στους διαχειριστές των δημοτικών πραγμάτων αλλά στους αναμορφωτές της νέας Ελλάδος που θα αρχίσει από την περιοχή μας να πραγματώνεται ούτως ή άλλως.

Δήμαρχε κύριε Ζαμπούκη έχετε τις ευχές όλων μας και είμαστε έτοιμοι σε ενιαία στράτευση και διεκδίκηση. Οι ελπίδες όλων μας στο πρόσωπο και στο έργο σας είναι πολλές. Στο πρόσωπο και στο έργο που πρέπει πάση θυσία να πετύχει. Θα είμαστε όλοι δίπλα σας. Όποιος για τα θέματα της πόλης μας δεν συμπαραταχθεί δίπλα σας, θα είναι απέναντι στην Αλεξανδρούπολη και στο μέλλον της. Εύχομαι το δημαρχιακό σας έργο να είναι ότι καλύτερο για την πόλη μας και για την περιοχή μας”

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑