Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 1st, 2019 | by fileto

0

Γκαράνης προς Χρυσοχοίδη: Προστατέψτε μας!

Επιστολή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, απέστειλε την Τρίτη 1 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης μέσω της οποίας ζητά την ενίσχυση με προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης.

Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Κομοτηνής «παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των υπηρετούντων είναι φύσει αδύνατο να καλυφθούν επαρκώς οι αυξημένες απαιτήσεις αστυνόμευσης» και γι’ αυτό ζητά από τον Υπουργό την άμεση κινητοποίηση και παρέμβαση του.

Η επιστολή του Δημάρχου Κομοτηνής:

«Ένα μόλις μήνα μετά από την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων μου επικοινωνώ εγγράφως μαζί σας, προκειμένου να σας θέσω κι εγώ με τη σειρά μου, ως Δήμαρχος του ακριτικού Δήμου της Κομοτηνής μια σειρά ζητημάτων, που απαιτούν την άμεση παρέμβασή σας.

Οι αστυνομικές υπηρεσίες του τόπου μας, κύριε Υπουργέ, τα τελευταία χρόνια έχουν να αντιμετωπίσουν τεράστια θέματα υποστελέχωσης,  γεγονός που επιβαρύνει την αποτελεσματική λειτουργία της αστυνόμευσης της περιοχής μας και αποβαίνει εις βάρος της ασφάλειας των συμπολιτών μου.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των υπηρετούντων στην Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, είναι φύσει αδύνατο να καλυφθούν επαρκώς οι αυξημένες απαιτήσεις αστυνόμευσης. Κι αυτό, γιατί τόσο η λειτουργία  του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων, όσο και το Μεθοριακό Σημείο Διαβατηριακού Ελέγχου Νυμφαίας, καθώς και οι αυξημένες ανάγκες ελέγχου των μεταναστευτικών ροών, λόγω του γεγονότος ότι ο Νομός μας συνορεύει με μία από τις πύλες εισόδου των μεταναστών, τον Νομό Έβρου, καλύπτονται από το ήδη υπάρχον προσωπικό. Με αποτέλεσμα να διακυβεύεται σοβαρά και να μη διασφαλίζεται επαρκώς το αγαθό της δημόσιας Ασφάλειας του τόπου μας.

Για τον λόγο αυτό, ζητώ την άμεση κινητοποίησή σας και παρέμβασή σας, προκειμένου να ενισχυθεί με προσωπικό η Αστυνομική μας Υπηρεσία, είτε με επιπλέον μεταθέσεις, είτε με νέες προσλήψεις. Στο σημείο αυτό, να σημειώσω ότι κατά την τελευταία ανακοίνωση μεταθέσεων του Αρχηγείου σας η Διεύθυνσή μας δεν ενισχύθηκε καθόλου. Θεωρούμε ότι, όπως επανειλημμένα έχει ζητήσει και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, θα πρέπει άμεσα να συμπεριληφθεί η Δ.Α. Ροδόπης στο πρόγραμμα ΑΣΠΙΔΑ, προκειμένου να δοθεί μια ουσιαστική και σωτήρια διέξοδος στο τεράστιο θέμα της υποστελέχωσης.  

Κύριε Υπουργέ,

Η ακριτική και παραμεθόρια περιοχή μας έχει κληθεί τα τελευταία χρόνια να αντιμετωπίσει αυξημένους κινδύνους και προβλήματα, που χρήζουν δραστικής και άμεσης παρέμβασης. Ως Δήμαρχος Κομοτηνής απευθύνομαι στην ευαισθησία σας και σας ζητώ να μεριμνήσετε, ώστε να δοθεί λύση στην κρίσιμη έλλειψη έμψυχου δυναμικού.

Τέλος, θα ήθελα να σας ζητήσω να μου ορίσετε ένα ραντεβού, ώστε  να μπορέσουμε να συζητήσουμε εκ του σύνεγγυς τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων σας και που ταλανίζουν τον τόπο μας».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑