Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 5th, 2019 | by fileto

0

Παράνομη ναύλωση σκάφους από Κεραμωτή

Κατά τη διενέργεια ελέγχου στο Τ/Ρ ”ΕΥΘΥΜΙΑ” Ν.Π. 8456 στο λιμένα Μύρινας ν. Λέσβου, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, μεσημβρινές ώρες της 02-10-19, διαπιστώθηκε ότι τελούσε υπό καθεστώς παράνομης ναύλωσης.

Συγκεκριμένα, επί του σκάφους επέβαιναν δύο (02) ημεδαποί και έξι (06) αλλοδαποί, ενώ η πλοιοκτήτρια εταιρεία του το είχε εκναυλώσει σε έναν αλλοδαπό έναντι του ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ (€3.000) και για τη χρονική περίοδο από 28-09-19 έως 05-10-19, σύμφωνα με το από 28-09-19 ναυλοσύμφωνο, με αρχική επιβίβαση το λιμένα Κεραμωτής, χωρίς την απαιτούμενη άδεια (Ν.4256/14), καθότι δεν είχε καταχωρηθεί εμπρόθεσμα αίτηση καταχώρησης στο ηλεκτρονικό μητρώο και δεν είχε υποβάλει αντίστοιχα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Το ανωτέρω σκάφος τελεί υπό παράνομη ναύλωση από 16-09-19 και σύμφωνα με εγγραφές στο Ειδικό Έντυπο Πληροφοριακών Στοιχείων Επαγγελματικού Πλοίου Αναψυχής, έχει πραγματοποιήσει επιπλέον τρεις διαδοχικές ναυλώσεις.

Από το Λιμεναρχείο Μύρινας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων και απαγορεύθηκε ο απόπλους του “ΕΥΘΥΜΙΑ” μέχρι πληρωμής του προστίμου ή κατάθεσης εγγυητικής επιστολής.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑