Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 29th, 2019 | by fileto

0

Σαφάρι αγριογούρουνων στον Βώλακα

Το πρωί της Τρίτης, πραγματοποιήθηκε η πρώτη οργανωμένη δίωξη ημίαιμων μη δεσποζόμενων αγριόχοιρων, στην περιοχή της Κοινότητας Βώλακα, στα πλαίσια της προσπάθειας που γίνεται για τον έλεγχο της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων στην περιοχή.

Όπως είναι γνωστό, το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει με συντονιστή το Δασαρχείο Δράμας, ενώ συνέδραμαν σ’ αυτό οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι Δράμας και Προσοτσάνης, με εκπροσώπους από το Δασαρχείο, την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Π.Ε. Δράμας και της Περιφέρειας ΑΜΘ, την ΚΟΜΑΘ καθώς και την Αστυνομία προς αποφυγή ατυχημάτων.

Όπως είπε μιλώντας χθες στον «Πρωινό Τύπο» η Δασάρχης Δράμας κα. Σοφία Θεοδωρίδου, η Αφρικανική Πανώλη έχει φτάσει πλέον σε μια απόσταση 13 χιλιομέτρων από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και υπάρχει άμεσος κίνδυνος να εισαχθεί στη χώρα μας και ειδικότερα στην περιοχή μας, μέσω των αγριόχοιρων ή ακόμα και άλλων παραγόντων.

Ήδη στην Π.Ε. Δράμας έχουν γίνει δύο συσκέψεις με τους αρμόδιους Φορείς, και την περασμένη Τρίτη στην περιοχή του Βώλακα, πραγματοποιήθηκε η πρώτη δίωξη και θήρευση ημίαιμων μη δεσποζόμενων αγριόχοιρων, καθώς υπάρχει άμεσος κίνδυνος να μεταφέρουν την ασθένεια στο εσωτερικό της χώρας και πολύ πιθανόν σε χοιροτροφικές μονάδες της περιοχής, με κίνδυνο να χαθεί σημαντικό ζωικό κεφάλαιο.

Σύμφωνα με τα όσα μας είπε η κα. Θεοδωρίδου, στην πρώτη αυτή εξόρμηση, θηρεύτηκαν 30 αγριόχοιροι, ενώ οι κτηνίατροι που βρισκόντουσαν στο ειδικό συνεργείο, πήραν άμεσα δείγματα από όλα τα ζώα, προκειμένου αυτά να εξεταστούν

πηγή: Πρωινός Τύπος Δράμας


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑