Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 7th, 2019 | by fileto

0

Ετοιμασίες για την Ονειρούπολη Δράμας

Από τα πλέον ενδιαφέροντα θέματα, με τα οποία θα ασχοληθεί η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας, είναι κυρίως το ζήτημα της αναπροσαρμογής του τέλους χρήσης για τα ψυχαγωγικά παιχνίδια στην φετινή Ονειρούπολη.

Στην έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής το μεσημέρι της Δευτέρας, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η αύξηση του τέλους χρήσης από τα 500 ευρώ που είναι σήμερα στα 1.000 ευρώ ανά παιχνίδι, ενώ η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης είχε προτείνει κατηγορίες παιχνιδιών και για τα μεγάλα παιχνίδια, να ζητηθεί τέλος χρήσης του χώρου 9.000 με 10.000 ευρώ.

Αναλυτικότερα, κατά τη συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή, η «Πόλη+Ζωή» πρότεινε τα εξής ποσά ανά παιχνίδι: ταψί 9.000 € – παιδικός μύλος 1.000 € – καρουζέλ 10.000 € – συγκρουόμενα 10.000 € – μπαλαρίνα 9.000 € – ιπτάμενο δρακάκι 3.000 € – ιπτάμενο αεροπλανάκι 3.000 € – αλυσιδάκι 3.000 € – αλογάκι 3.000 € – επτά μπι 5.000 € – μπίλτον αριάλιτυ 2.000 € – σκιτσογράφος 3.000 € – παγοδρόμιο 10.000 € – γυροσκόπιο 2.000 € – παιδικά τρενάκια από 3.000 € έκαστο και κερματοφόρα 3.000 €.

Η πρόταση της δημοτικής αρχής για 1.000 ευρώ αύξηση του τέλους, προήλθε από πρόταση του Αυτοτελούς Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Δράμας. Το θέμα είναι ότι, τα παιχνίδια επιλέγονται χωρίς κάποια διαγωνιστική διαδικασία και όπως υποστήριξε στη συζήτηση ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας, και κυρίως στη βάση της αξιοπιστίας των μηχανημάτων, υποστηρίζοντας υπάρχει σοβαρό ζήτημα ασφάλειας: «Η όλη διαδικασία προσπάθησε να κρατηθεί κλειστή γιατί έτσι είναι απ’ όλες τις παρατάξεις που διοίκησαν το Δήμο να είναι κλειστή, για να μπορέσει να διασφαλιστεί η ασφάλεια λειτουργίας με ανθρώπους οι οποίοι είναι νοικοκύρηδες, Αυτό εμπεριέχει και τις άλλες όμως λειτουργίας ότι όλες οι συνεννοήσεις γινόταν μέσα από τη διαπαραταξιακή ή από τη ΔΕΚΠΟΤΑ.

Υπάρχουν οι χορηγίες και εδώ στο Δήμο πληρωνόταν ένα συμβολικό ποσό των 500 ευρώ. Εάν αυτή τη διαδικασία την ανοίξουμε, θα δεχτούμε τις προσφορές όλων των ενδιαφερομένων και κυρίως αυτών που τόσα χρόνια προσπάθησαν να μπουν μη μηχανήματα αμφιβόλου αξιοπιστίας. Και αναγκαστικά εμείς ως υπηρεσία πρέπει να το διαφυλάξουμε αυτό, πρέπει να θεσπίσουμε μια επιτροπή η οποία να κάνει πιστοποίηση των μηχανικών αφού εγκατασταθούν».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑