Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 14th, 2019 | by fileto

0

Έπεσε ταβάνι στην Παλιά Νομική Κομοτηνής

Από τύχη δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός την προηγούμενη Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο της παλιάς Νομικής στην Κομοτηνή όταν κομμάτι από το ταβάνι του κτιρίου αποκολλήθηκε εν ώρα μαθήματος και έπεσε ευτυχώς στα πόδια φοιτητών που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην αίθουσα.

Με αφορμή το περιστατικό, ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης καταγγέλλει τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν αναφέροντας μεταξύ άλλων μαθήματα σε κοντέινερ που πλημμυρίζουν, προκάτ φαγητό αμφιβόλου ποιότητας αλλά και εστίες που μένουν ορισμένες φορές χωρίς νερό και ρεύμα.

Ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης του ΔΠΘ αναλυτικά καταγγέλλει:

«Tην Τετάρτη 6/11/19 στο μάθημα της Ανθρώπινης Ανάπτυξης, στις 3.00 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής και ενώ το μάθημα ήταν σε εξέλιξη με περίπου 30-40 φοιτητές έπεσε κομμάτι από το ταβάνι του κτιρίου και προσγειώθηκε στα πόδια (ευτυχώς!) συμφοιτητών μας και έγινε κομμάτια. Αυτό σημαίνει ότι από τύχη δεν έπεσε σε κάποιο κεφάλι και από τύχη αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάποιο σοβαρό τραυματισμό.

Είναι τραγικό το γεγονός ότι εν έτει 2019 δεν μπορούμε με ασφάλεια να μπούμε στα μαθήματά μας και να παρακολουθήσουμε, έχοντας ως φόβο μην τυχόν πέσει το ταβάνι στο κεφάλι μας!

Το περιστατικό αυτό δεν είναι το μοναδικό, το πρώτο ή το τελευταίο, έρχεται σαν κερασάκι στην τούρτα φέτος που για άλλη μια χρονιά ξεκινήσαμε με τις χειρότερες προοπτικές.

Συνεχίζουν να γίνονται τα μαθήματά μας σε κοντέινερ, που με την πρώτη βροχή πλημμυρίζουν και με το πρώτο κρύο γινόμαστε παγοκολόνες, συνεχίζουν σε ένα αμφιθέατρο που θα χάσουμε το μέτρημα αν δούμε πότε συντηρήθηκε τελευταία φορά!

Ταυτόχρονα, συνεχίζουν τα γυμνάσια ορθοστασίας στη λέσχη για να φάμε προκάτ φαγητό αμφιβόλου ποιότητας, συμφοιτητές μας στις εστίες ορισμένες φορές περνούν μέρες χωρίς νερό και ρεύμασυνάδελφοι που κάνουν την υποχρεωτική πρακτική τους άσκηση στέλνονται από το Πανεπιστήμιο και εκτός Κομοτηνής με μόνο το 50% των εξόδων μεταφοράς καλυμμένο, γεγονός που οδηγεί στο να πληρώνουν ακόμα και πάνω από 120 ευρώ το μήνα από την τσέπη τους, προφανώς για μια πρακτική που όπως έχει ξεκαθαρίσει το Πανεπιστήμιο δεν θα πάρουν φράγκο!

Αυτά είναι ένα μικρό δείγμα του πού οδηγεί η υποχρηματοδότηση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πολιτική που υλοποίησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και με αμείωτη ένταση συνεχίζει η ΝΔ, πολιτική μου κλιμακώνει την επίθεση στα δικαιώματα και τις ανάγκες μας, μια επίθεση απέναντι στο σύνολο των όρων σπουδών μας!

Επίθεση στο δικαίωμα να σπουδάζουμε απρόσκοπτα χωρίς να μας κοιτάνε στην τσέπη, στο δικαίωμα για ολοκληρωμένη μόρφωση/γνώση του αντικειμένου μας [αφού με τη σύνδεση που ευαγγελίζονται με τις επιχειρήσεις δίνεται η δυνατότητα στον κάθε φορά πλειοδότη να ρυθμίζει τις δεξιότητες (!) που θα λαμβάνουμε, μετατρέπει το πανεπιστήμιο σε Ανώνυμη Εταιρεία], ένταση των ταξικών φραγμών αφού με ν+2, μείωση μετεγγραφέντων – κατατακτήριων, εισαγωγή βάσης του 10 κατηγοριοποιούν σε ταχύτητες τα ιδρύματα, κάνουν μονόδρομο στους περισσότερους νέους τα διετή προγράμματα, την κατάρτιση, τη μαθητεία! Με την κατάργηση του ασύλου κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν (βλέπουμε ήδη “ντου” της Αστυνομίας π.χ. ΑΣΟΕΕ που πραγματοποιείται λοκ άουτ στους φοιτητές) για τη διαμόρφωση ασύλου επενδύσεων χτυπώντας όποιο κεφάλι σηκώνεται, φιμώνοντας την οργάνωση και τον αγώνα μας για τις ανάγκες στις σπουδές και τις ελευθερίες μας!

Φτάνει πια! Να καλυφθούν τώρα όλες οι ανάγκες μας!

  • Επισκευή και συντήρηση του αμφιθεάτρου! ΟΧΙ άλλα ταβάνια το κεφάλι μας!
  • Ανέγερση ΤΩΡΑ νέου κτιρίου! ΤΕΛΟΣ το μάθημα σε προκάτ!
  • 100% κάλυψη στα έξοδα μετακίνησης για τις πρακτικές, να πληρωθούν ΟΛΟΙ οι πρακτικάριοι!
  • Συντήρηση των κτιρίων στις εστίες. Ανέγερση νέων!
  • ΚΑΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΛΕΣΧΗ! ΕΞΩ οι ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ από ΣΙΤΙΣΗ, ΣΤΕΓΑΣΗ, ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ! Να περάσουν ΣΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ του ΚΡΑΤΟΥΣ!
  • ΑΥΞΗΣΗ της ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ στο ΥΨΟΣ των ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ!».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑