Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 26th, 2019 | by fileto

0

Ο Γηρυώνης ξαναπλημμύρισε τη Θάσο!

Μια ακόμη δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι στο νησί της Θάσου, μετά την έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης 26 Νοεμβρίου.

Κάποιοι μάλιστα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη Σκάλα Ποταμιάς, καθώς φοβήθηκαν ότι θα πλημμυρίσουν.

Κλειστοί είναι αρκετοί δρόμοι μέσα στον Λιμένα, ενώ κλειστός είναι και ο δρόμος προς τη Σκάλα Ποταμιάς, στο σημείο του ξενοδοχείου Κορίνα.

Ο Δήμος Θάσου καλεί τους κατοίκους του νησιού να μην μετακινούνται στις περιοχές των Κοινοτήτων: Παναγίας, Ποταμιάς, Θάσου (Λιμένας) και Ραχωνίου, λόγω της εκδήλωσης νέων των έντονων βροχοπτώσεων και των προβλημάτων που εκδηλώνονται στο οδικό δίκτυο των ανωτέρω περιοχών.

Χθες τα ξημερώματα, οικογένεια εγκλωβίστηκε στο σπίτι της στη Θάσο.

Άνδρες της ΕΜΑΚ κατάφεραν να απεγκλωβίσουν από σπίτι, έναν 26χρονο, την 22χρονη αδερφή του, τον πατέρα τους, ένα ακόμα άτομο και τα κατοικίδιά τους, μία γάτα και έναν σκύλο.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, στη Θάσο η Υπηρεσία δέχθηκε επτά κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στην περιοχή του Λιμένα και στην ίδια περιοχή πραγματοποίησε μεταφορά τεσσάρων ατόμων σε ασφαλές σημείο από ισόγεια κατοικία.

Λόγω της κακοκαιρίας και για την ασφάλεια των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, κλειστές παρέμειναν την Τρίτη 26 όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων σε Ποταμιά, Παναγία, Λιμένα και Ραχώνι.

Η κακοκαιρία υποχώρησε εν μέρει τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης,  βάζοντας τέλος σε μια εφιαλτική εβδομάδα για το νησί, όμως θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι να επουλώσει πλήρως τις πληγές του από τις πλημμύρες.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑