Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 9th, 2020 | by fileto

0

Πιάσανε τον νεαρό που πυροβόλησε εικόνα στη Θάσο

Δυο 24ωρα κράτησε η έρευνα των αστυνομικών του τοπικού τμήματος για να εντοπιστεί ο δράστης του πρωτοφανούς βανδαλισμού με πυροβολισμούς κατά των θρησκευτικών εικόνων σε δύο εκκλησάκια στο Λιμένα της Θάσου, ανήμερα των Θεοφανείων.

Στα ίχνη του δράστη, ο οποίος είναι ένας νεαρός κάτοικος του νησιού και πυροβόλησε τις εικόνες με αεροβόλο όπλο που εκτοξεύει πλαστικές μπίλιες, οδήγησαν καταθέσεις κατοίκων της περιοχής που γνώριζαν ότι είχε «τρέλα» με τα όπλα.

Όταν προσήχθη στο τμήμα, ομολόγησε ότι αυτός έβαλε στόχο τις εικόνες στα εκκλησάκια της Αγίας Μαρίνας και του Αγίου Βασιλείου.

Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή θρησκευτικών συμβόλων, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία και συνελήφθη για να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ το αεροβόλο που χρησιμοποίησε κατασχέθηκε.

Ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως ΦΝ&Θ για φθορά ιερών εικόνων στη Θάσο

«Τα όσα θλιβερά συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στο νησί της Θάσου με τους πυροβολισμούς των ιερών εικόνων σε παρεκκλήσια της ενορίας προκαλούν αισθήματα λύπης και προβληματισμού στους κληρικούς μας και σε κάθε χριστιανό» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου για το περιστατικό.

«Η ενέργεια αυτή δεν οφείλεται σε κάποια εκδήλωση μίσους εναντίον της χριστιανικής μας θρησκείας ή χλευασμού των ιερών μας, αλλά βασίσθηκε στην ασεβή και άπρεπη συμπεριφορά ενός ατόμου που έχει ανάγκη από ψυχολογική και ιατρική στήριξη και θεραπεία.

Η πράξη ήταν καθαρά μία κίνηση παράλογη και αψυχολόγητη, και οφείλεται στο δύσκολο οικογενειακό περιβάλλον και στην μη ομαλή εφηβική ανάπτυξη του δράστη» συμπληρώνεται.

Να σημειωθεί πως με εντολή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Στεφάνου, στο εξής σε όλα τα παρεκκλήσια του νησιού που υπάγονται στις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως ΦΝΘ θα τοποθετηθούν κλειδαριές ασφαλείας, οι οποίες θα ανοίγονται μόνον κατόπιν συνεννοήσεως με τους κατά τόπους υπευθύνους ιερείς.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑