Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 16th, 2020 | by fileto

0

Ο πιο νέος πιλότος στον κόσμο εκπαιδεύτηκε στην Καβάλα!

Στην Ελλάδα εκπαιδεύτηκε ο 18χρονος που έγινε ο νεότερος πιλότος εμπορικών πτήσεων στην ιστορία της Βρετανίας.

O Σεθ βαν Μπικ από το Λονδίνο, όπως εκμυστηρεύτηκε στην «Daily Mail», ήθελε να γίνει πιλότος από την ηλικία των οκτώ ετών, καθώς ταξίδευε συχνά αεροπορικώς με τη μητέρα του.

Για να χρηματοδοτήσει το παιδικό όνειρό του, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, η μητέρα του πούλησε το σπίτι της και στα 16 του ο Μπικ πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις για να φοιτήσει στο ελληνικό κολέγιο Egnatia Aviation Training College.

Τον Απρίλιο του 2018 ο Βαν Μπικ, που κατάγεται από τη Ζιμπάμπουε, ξεκίνησε τις δεκαοκτάμηνες σπουδές του στην Ελλάδα, ώστε να γίνει πιλότος.

Εκτός από τα θεωρητικά μαθήματα, έκανε πρακτική στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας πέντε φορές την εβδομάδα, πετώντας αρχικά μόνο μία ώρα και στη συνέχεια ακόμα και πέντε ώρες, συμπληρώνοντας συνολικά 150 ώρες πτήσης.

Πήρε το πτυχίο του ως πρώτος της τάξης του τον περασμένο Σεπτέμβριο και έναν μήνα αργότερα έλαβε την άδεια πιλότου από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας Αεροπορίας. Τώρα αναζητεί την πρώτη του δουλειά και ονειρεύεται να πιλοτάρει αεροπλάνα της British Airways.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑