Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 19th, 2020 | by fileto

0

Ξύπνησε από το λήθαργο ο Τοψίδης, κάνει επερώτηση

Το φυτίλι μίας νέας κόντρας «άναψαν» οι δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Υγείας ΑΜ-Θ Κώστα Βενετίδη με τις οποίες ζητούσε «ειδική ρύθμιση» για τον αντικαπνιστικό στη Βόρεια Ελλάδα, ελέω καιρού. Η θέση του που έγινε viral, δέχθηκε αρνητική κριτική μεταξύ άλλων κι από τους πέντε ιατρικούς συλλόγους της ΑΜΘ, ενώ το θέμα ανακινεί με επερώτησή του προς τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χριστόδουλος Τοψίδης.

Το θέμα της επερώτησης είναι «αποκατάσταση της άποψης της Περιφέρειας ΑΜΘ, όσον αφορά τον αντικαπνιστικό Νόμο και την εφαρμογή του» και μολονότι υπάρχουν τρία ορθογραφικά λάθη στο ‘σώμα’ της ερώτησης, η ουσία της είναι μία: «σάλος έχει προκληθεί με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Υγείας της Περιφέρειάς μας, από τις  άσχετες παρατεταμένες δηλώσεις του περί της “ειδικής ρύθμισης” του αντικαπνιστικού νόμου στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στον Βόρειο Έβρο λόγω κρύου.

Οι δηλώσεις αυτές πήραν διαστάσεις σε πανελλήνιο επίπεδο, δείχνοντας ότι την ώρα που η κυβέρνηση, οι αρμόδιες υπηρεσίες, οι επιχειρηματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και γενικότερα οι πολίτες εφαρμόζουν πλήρως τον αντικαπνιστικό νόμο στο σύνολό τους, ο αρμόδιος για θέματα Υγείας, θεματικός αντιπεριφερειάρχης ζητά μια διαφοροποίηση, η οποία οδηγεί στην καταστρατήγηση και τελικά στην μη εφαρμογή του νόμου», είναι τα λόγια του Χριστόδουλου Τοψίδη, ο οποίος κατηγορεί τον κο Βενετίδη ότι «υιοθετεί μία παλαιοκομματική λογική» και ρωτάει τον περιφερειάρχη τα κάτωθι:

Ο κ. Βενετίδης ως αρμόδιος θεματικός αντιπεριφερειάρχης Υγείας πράττει αυτοβούλως; Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ τι γνώμη έχει για τις δηλώσεις του συνεργάτη του; Απηχεί η διατυπωθείσα και ως σήμερα μη ανακληθείσα δήλωση του κ. Βενετίδη και στις δικές του απόψεις; Και αν όχι γιατί δεν έχει γίνει κάποια δήλωση από την πλευρά του ώστε να εκφράσει τη γνώμη της ΠΑΜΘ; Θεωρούμε ότι η Περιφέρεια θα πρέπει να πάρει θέση στο ζήτημα αυτό που έχει πάρει τόσο μεγάλη διάσταση σε πανελλήνιο επίπεδο. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι πιστεύει η Περιφέρεια μας και ποια γνώμη υιοθετεί πάνω σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑