Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 27th, 2020 | by fileto

0

Έξαλλοι οι Ξαθιώτες με την ακύρωση του καρναβαλιού

«Βόμβα» και στην οικονομία της Ξάνθης από την πρώτη στιγμή που έμαθαν ότι με απόφαση του υπουργού Υγείας ματαιώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα λόγω του κορονοιού.

Περίπου ενάμιση εκατομμύριο ευρώ έσοδα αναμένεται να χαθούν από την τοπική οικονομία της Ξάνθης και των γύρω περιοχών από την απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλια Κικίλια να μην πραγματοποιηθούν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις το προσεχές τριήμερο. «Για ποιο λόγο μια τόσο απότομη κίνηση;

Για ποιο λόγο ξεκινούν τα προληπτικά μέτρα από τον πολιτισμό; Στα γήπεδα που συναθροίζονται χιλιάδες άνθρωποι δεν υπάρχει πρόβλημα;

Στα θέατρα και τους κινηματογράφους; Γιατί πανικοβάλουν τον κόσμο;» δήλωσε o δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης και πρόσθεσε: «Είναι μια βόμβα στην τοπική οικονομία όχι μόνο της Ξάνθης αλλά και της Καβάλας και της Χρυσούπολης. Εστιατόρια, μαγαζιά, ξενοδοχεία και επαγγελματίες περιμένουν να δουλέψουν».

Σε ανοιχτή επικοινωνία βρίσκεται ο δήμαρχος Ξάνθης με τους ομολόγους του στο Ρέθυμνο, την Πάτρα, την Καλαμάτα και τα Τρίκαλα όπου διοργανώνονται οι σημαντικότερες καρναβαλικές εκδηλώσεις της χώρας το επόμενο τριήμερο για να συντονίσουν τις ενέργειές τους. «Ακόμη δεν έχουμε κάποιο επίσημο χαρτί στα χέρια μας το οποίο να μας εξηγεί την απόφαση του υπουργού» είπε ο δήμαρχος Ξάνθης. Μόνο στο καρναβάλι της Ξάνθης έχουν δηλώσει συμμετoχή φέτος 15.000 καρναβαλιστές από 37 συλλόγους από όλη την Ελλάδα. «Είμαστε ανάστατοι. Θέλουμε ο υπουργός να αλλάξει την απόφασή του, να πραγματοποιηθεί το καρναβάλι και να παρελάσουμε» δήλωσε ο παρουσιαστής του φετινού καρναβαλιού της Ξάνθης Γιώργος Κουτσουρλής. «Είναι μια μεγάλη οικονομική ζημιά για όλη την Ξάνθη. Αλλά αφού ήρθε στο σπίτι μας ο ιός πρέπει να το αντιμετωπίσουμε.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑